avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am depus actele pentru un divort si sunt intr-o mare dilema, sotia plecase de acasa, a revenit si sunt pe cale sa o iert, as vea sa stiu cum este mai bine de procedat ? se mai poate renunta sau daca ma hotarasc sa merg mai departe cu divortul , se poate sa ma recasatoresc ? Ea zice ca orice s-ar intampla vrea sa revina la mine. Chiar nu stiu cum sa procedez #-o
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:53, 20 Martie 2010
:) Va multumesc .
1. Daca mergeti cu divortul mai departe, ati putea sa-l si pierdeti. In plus, daca sotia nu e in tara in acest moment, o sa va coste procedura cu strainatatea si verificati intai daca merita.
Suplimentar, va spun ca un divort e un stres si e foarte posibil sa distruga o relatie care incearca sa se reinnoade.
2. Daca nu va prezentati, o sa mai primiti o citatie si dupa 2 termene in care nu va prezentati nejustificat o sa fie respins divortul. Indicat e sa trimitgeti macar o hartie din care sa reiasa ca nu mai doriti sa divortati, ca sa nu faca instanta adrese ca sa va gaseasca adresa etc., se mai intampla atunci camd nu apare nimeni la termen.
Cu avocatul o sa discutati sa vedeti ce anume a muncit si cat merita pentru munca deja depusa. Ceea ce nu s-a muncit, nu-i mai datorati.
Succes!
Buan seara!
Am sa va spun povestea mea si dv puteti trage concluziile si sa alegeti ce credeti ca ar fi mai bine ptr dv.
Eu am depus actele de divort si de dragul copiilor , as fi fost dispusa ca , dupa divort , sa ma recasatoresc cu fostul sot.
Poate ma intrebati ce rost isi mai avea divortul. Doar asa, ca sa ii dau o lectie, sa vada ca nu ma poate calca in picioare pe mine si sentimentele mele.
Am divortat in cele din urma, insa toate cele prin cate am trecut, nici macar de dragul copiilor nu merita sa ma intorc la el.
Sau , mai bine zis,EXACT de dragul copiilor nu m'am mai intors la el.
Asadar, puteti continua actiunea de divort ,apoi sa incercati sa va recuceriti sotia, sa vedeti daca merita sa va traiti viata alaturi de ea,sa vedeti daca sotia dv va iubeste cu adevarat si nu a dorit impacare doar de frica partajului, de ex.
Sau puteti renunta pur si simplu la divort, asa cum v'au sfatuit doamnele avocat.
Totul depinde doar de dv si de ceea ce simtiti dv
Buna seara.
Am si eu cateva intrebari sa va adresez.Doresc sa divortez anul acesta.
Mentionez ca am un baiat care va deveni major la data de 05 martie 2010 , sunt despartita in fapt de 4 ani.
Divortul vreau sa il bag cu acordul acordul partilor dar as vrea sa stiu, daca sotul se va opune ce va fi de facut?
Pot sa trimit cererea lui prin posta pentru a o semna si dupa aceea sa o trimit la judecatorie prin posta recomandata?
Doresc sa fac acest lucru deoarece eu locuiesc in judetul Neamt si divortul trebuie sa il bag in judetul Giurgiu.(domiciliul comun al nostru si domiciliul sotului)
Exista vreo modalitate sa nu ma prezint, sa nu mai ma deplasez la judecatorie?
Ce modalitate exista pentru divort daca sotul nu ar vrea sa semneze cererea de divort cu acordul partilor?
Pe un alt site am gasit postat ceva referitor la primarie, daca divortul este cu acordul sotilor fara copii minori.Exista acesta posibilitate sau era vb de altceva?
Va multumesc anticipat.
O seara buna.
buna dimineata1
divortul prin acord se poate solicita daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
-sa fi trecut un an de la data incheierii casatoriei;
-sa nu existe copii minori din aceea casatorie
-ambele parti sa ceara acest lucru.
cererea de divort se semneaza, in acest caz de ambii soti, tot impreuna o depuna la jud, iar instanta le va da un termen de gandire de 2 luni-pana la I termen de judecata.

daca la I termen partile staruie in desfcaerea casatoriei, atunci instanta se va pronunta in acest sens.

Alte discuții în legătură

Modul cum se desfasoara un proces de divort de comun acord? foxygen foxygen Sunt curios cum se desfasoara un proces de acest tip, in prealabil. Eu si sotia il vom avea pe 10.04.\'09 si as vrea sa-mi fac o ideie. M-ar lasa copmpletul ... (vezi toată discuția)
Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)
Consecinte neprezentare una din parti la divort de comun acord fds fds In prezent, eu si sotia avem primul termen de judecata la inceputul lui aprilie 2011.Cererea de divort am semnat-o si inaintat-o de comun acord presedintei ... (vezi toată discuția)