buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in luna aprilie a.c. am tamponat un alt autovehicul iar raportul politiei m-a scos pe mine vinovata. Cele 2 persoane care se aflau in celalalt autovehicul au depus plangere la politie pentru vatamare corporala din culpa. In urma accidentului s-au prezentat la spital pentru a primi ingrijiri medicale.Problema este ca pentru a se da un verdict politia a trimis in luna iunie o adresa catre IML (pentru a se stabili zilele de ingrijire medicala). Nici pana astazi (luna octombrie) nu s-a primit nici un raspuns de la IML, iar politia motiveaza ca persoanele nu s-au prezentat la IML si ca victimele nu au adus acest raport. Va rog spuneti-mi daca este corect ca cele doua persoane sa se prezinte la IML la 7 luni dupa accident si ca politia sa astepte ca raportul sa fie adus de acestia.
De asemenea, as dori sa stiu daca exista un termen legal in care IML este obligat sa dea un raspuns oficial.
la mine nu s-a incheiat in nici un fel.IAR CEI in masura mi-au recomandat sa-i las in pace si sa nu-i zgandar.Noroc ca voi sta acasa de la 1 ianuarie si nu voi mai folosi masina decat in weekend .Oricum tine-ma la curent.Daca mergi la superior.Bafta multa si tie
Poate nu am fost atent dar ai incercat o plangere impotriva organelor de cercetare penala la procurorul care supravegheaza activitatea acestora? Fa-o! Daca nici domnia sa nu catadicseste sa-ti raspunda, fa o plangere la instanta intemeiata pe art. 275 si urm. din Codul de procedura penala.
cand am fost sa-mi prelungesc dovada, erau mai multe persoane.Multe dintre ele se plangeau ca de 4 ani sunt puse pe drumuri.Chiar nu exista unde va scris (eu una nu stiu sa fi vazut undeva), un termen de rezolvare a acestor dosare?
Deci in luna septembrie a.c., eram cu tata si mama in masina, la un moment dat am vazut in oglinda cum o femeie cade din picioare pe partea carosabil in spatele masinii noastre. Am oprit sa vedem ce se intampla si femeia aceea s-a ridicat sigura si a venit la noi acuzandu-ne ca am dat peste ea, devenind chiar agresiva (dadea in geamurile masinii etc.). Am urcat toti 3 in masina si ne-am continuat drumul. Dupa o saptamana am primit de la politie sa ma prezint ca sunt in cercetare penala, am rams masca. M-am dus, mi-au luat carnetu (si in ziua de azi ma tin in prelungiri), mi-au facut poze la masina etc. Din cate mi-a zis politistu mi-a zis ca s-a lovit la cap si ca nici nu mai vede bine....Altceva CE M-S SOCAT a fost la politie luni si mi-a zis ca ar trebuie sa vb cu ea, ieri m-am intalnit cu ea si MI-A CERUT 1500 de EURO. Chestia care ma intereseaza as vrea sa o dau in judecata si vreau sfatul vostru inainte sa vb cu avocatul meu. Si la faza cu ranirea ei eplicati-mi cam in cat timp trebuia sa aduca de la IML certificat deoarece mi-e frica sa nu se fii lovit si singura!!! As vrea sa imi explice cineva va rog din suflet!!!
Accident cu victime
ITD
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)