avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta ...

Buna ziua!
Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta cu sporuri si alte venituri pentru recalcularea pensiei. Casa de pensii a respins cererea de recalculare invocand ca bunicul meu sa se adreseze instantei. S-a facut actiune la tribunal unde a castigat dreptul de recalculare.Casa de pensii emite o decizie provizorie si-i mareste pensia dandu-i si diferenta de la data promovarii actiunii ,anul 2020. Casa de pensii face apel unde Curtea de apel il accepta revocand tot ce a dispus tribunalul pe motiv ca pe adeverinta scrie doar retinute sume nu si virate,obligandu-l pe bunic sa restituie tot ce a primit . Mentionez ca bunicul meu are 84 de ani. Va rog ,ce se mai poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 11 Iulie 2024
Da.
Se opresc din pensie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati un avocat,daca societatea care a emis adeverinta,completeaza ,cu cuvantul VIRAT,adeverinta respectiva si cotestati decizia /hotararea,poate se rezolva ceva.
Am patit la fel, CNPP a facut apel ,au castigat si am restituit bani primiti ,mi s-a retinut 30 la sută din pensie lunar până au recuperat toata suma conform esalonarii făcută de Casa de Pensii.
Art. 729 C.proc.civ. - Limitele urmaririi veniturilor banesti
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
...
Adeverintele sunt date de catre Arhiva Nationala,Societatea la care a lucrat bunicul pana in anul 1989 si dupa ,pana la data iesirii la pensie s-a dus, ca multe alte societati, la fier vechi.