avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta ...

Buna ziua!
Bunicul meu a depus la Casa de pensii o adeverinta cu sporuri si alte venituri pentru recalcularea pensiei. Casa de pensii a respins cererea de recalculare invocand ca bunicul meu sa se adreseze instantei. S-a facut actiune la tribunal unde a castigat dreptul de recalculare.Casa de pensii emite o decizie provizorie si-i mareste pensia dandu-i si diferenta de la data promovarii actiunii ,anul 2020. Casa de pensii face apel unde Curtea de apel il accepta revocand tot ce a dispus tribunalul pe motiv ca pe adeverinta scrie doar retinute sume nu si virate,obligandu-l pe bunic sa restituie tot ce a primit . Mentionez ca bunicul meu are 84 de ani. Va rog ,ce se mai poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 11 Iulie 2024
Cei care detin arhivele , ar trebui sa aiba si copii de pe ordinele de plata ale contributiilor ca sa poate mentiona asa ceva. Probabil cei care v-au emis acele adeverinte nu au decat statele de plata.

Este greu de greu ca, dupa aproape 35/40 ani, acele documente de plata mai exista si sunt pastrate in bune conditii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e culmea,dupa ce alergi sa cauti arhiva care a fost inundata,a ars,s-a pierdut,trebuie sa cauti si ordinele de plata ca s-a virat suma.Pana in 1989 sumele se virau sigur,dupa 1989 a inceput sa nu se mai vireze constant (vezi regiile de stat) si acum noi suntem cei care pierdem . ITM si Casa de pensii sa isi caute in arhive si sa rezolve problemele pensionarilor.E o rusine ce se intampla.

Cornel Vasile a scris:

Cei care detin arhivele , ar trebui sa aiba si copii de pe ordinele de plata ale contributiilor ca sa poate mentiona asa ceva. Probabil cei care v-au emis acele adeverinte nu au decat statele de plata.

Este greu de greu ca, dupa aproape 35/40 ani, acele documente de plata mai exista si sunt pastrate in bune conditii.

Daca nu cunoasteti situatia/legislatia , nu mai dati vina pe institutiile statului ... ITM-urile sunt infiintate legal la 01.01.2000 si nu au detinit si nici nu detin arhiva fostelor unitati de stat .
Dovada platii se face cu anumite documente, d.p.d.v al legalitatii.

p.s
Nu mai citati raspunsurile.

~ final discuție ~