avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare actiuni, 35% cota din societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare actiuni, 35% cota din societate

Buna ziua. Detin in urma succesiunii dupa tatal meu, 35% dintr-o societate pe actiuni. Actionarul principal si-a vandut actiunile deja, fara sa-mi ceara acordul, unei persoane din exteriorul firmei. Capitalu social este de 116.100 lei si capitalurile proprii 1.100.000. Care e pretul corect la care as putea vinde? Am primit oferta de 30000 euro, mi se pare foarte putin. In 12 ani nu am incasat dividende, nimic. Nu am fost chemata la Adunarea Generala a Asociatilor, e ceva putred la mijloc....
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
Oana Ad., utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 14:18, 10 Iulie 2024
Puteți lua legătura cu un expert contabil evaluator, care să facă o apreciere pertinenta asupra valorii acțiunii, nu cred ca puteți obține o astfel de evaluare aici pe forum.
Va multumesc pentru raspuns. Voiam doar o parere. Nu stiu la ce sa ma raportez: capital social sau capitaluri proprii?
Cel putin la valoarea capitalului social subscris, trebuie sa vindeti.
Exista mai multe metode de evaluare a activului și a pasivului unei societati. Capitalul social este un criteriu doar, dacă nu este actualizat, nu este relevant. În cazul dvs, capitalul social pare a nu fi actualizat, iar valoarea societății pare a fi mai mare.
Luați legătura cu un expert, cum am zis, problema e mai ampla și presupune discuții contabile concrete.

~ final discuție ~