avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Opreste poprirea pe pensie luarea de credite?
Discuție deschisă în Executare silită

Opreste poprirea pe pensie luarea de credite?

Avem urmatoarea situatie:
- persoana ia credite si nu are nici o regret
- a luat foarte multe credite in trecut si a platit aiurea
- ascunde fata de familie
- pensionara
- nu se poate pune tutela/interdictie

1- Cum putem face ca nimeni sa nu ii acorde alte credite?
2- Daca lasam ca BEJ sa preia contractele si sa ii puna poprire pe pensie, atunci mai poate cineva (IFN) sa ii acorde imprumut?

Va multumesc.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca s-a " mutat casa de pe ea" f bine, nu mai are ce sa piarda.. sa faca fara numar
@Liliana Grădinaru
Multumesc pentru raspuns.
"Sunt IFNuri care fac verificari la biroul de credite, sunt insa care nu fac nicio verificare." -> Stiam de asta. Stiam si ca exista o lista neagra ptr rau platnici, dar si acea lista nu e luata in considerare de toate IFN-urile.

Are Provident si CAR la activ. Provident i-a acordat credit inclusiv in luna in care trebuia sa plateasca rata si nu avea bani. S-a vazut pe chitantele gasite ascunse in casa. Tot Provident spun ca da, o sa ii mai acorde fara nici o jena. CAR nu ii mai acorda, dar are contracte de achitat; obisnuia sa achite ratele in general, dar aici nu a mai achitat de luni de zile.

Bineinteles, e sunata de creditori ptr contractele active. A fost si inca e sunata. Ea sterge apelurile, sterge orice urma si ascunde totul. E ca un copil de 10 ani cu drepturi. Am vazut-o tremurand si fiind stresata de situatia in care s-a bagat sau sa amuteasca. Am vazut-o si cum ii trece pe final de zi si topicul o irita si nu are pic de interes sa rezolve situatia.

@gi-jane2
Multumesc pentru raspuns.
Fiindca are si la CAR, ne temem ca poate fi atacata totusi casa. Nu stim de cand sunt contractele. Sau daca are alte contracte si sunt mai vechi de data la care am mutat casa si orice alt bun de pe ea.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Fiindca are si la CAR, ne temem ca poate fi atacata totusi casa. Nu stim de cand sunt contractele. Sau daca are alte contracte si sunt mai vechi de data la care am mutat casa si orice alt bun de pe ea.

trebuie verificat.
cum v-a dat casa, vanzare? exista dovada platii ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
Contract donatie. Nu inteleg 'exista dovada platii'? Va referiti la cine a achitat taxa de la notar? Da, exista dovada platii.

Nu stim daca are alte contracte in afara de cele gasite pentru ca le ascunde in casa. Nu s-a intamplat niciodata sa vina ea sa ne prezinte contractele si ce rate lunare are.
Deja am avut cel putin 3 perioade in care am descoperit contracte dupa contracte. A se intelege ca s-au gasit cel putin 2 contracte active per perioada. Recent am descoperit 4x CAR si 3x Provident. Nici nu va puteti inchipui ce am gasit in perioadele anterioare sau cum se arunca pe jos de panicata (ca a fost prinsa)...

gi-jane2 a scris:

trebuie verificat.
cum v-a dat casa, vanzare? esita dovada platii ?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul acela de donatie nu tine daca e atacat de creditori. Dealtfel azi nu mai poate face niciun alt act decat daca isi mentine patrimoniul.
Daca stiti ca unele IFNuri fac verificari si altele nu fac verificari, ne-ati intrebat degeaba, nu avem altceva ce sa va spunem. Nu inteleg de ce o urmariti astfel, de ce o tratati ca pe un copil, ceva imi scapa. Vorbiti cu un avocat despre casa aceea sau despre celelalte bunuri comune cu sotul, daca mai sunt.