avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Opreste poprirea pe pensie luarea de credite?
Discuție deschisă în Executare silită

Opreste poprirea pe pensie luarea de credite?

Avem urmatoarea situatie:
- persoana ia credite si nu are nici o regret
- a luat foarte multe credite in trecut si a platit aiurea
- ascunde fata de familie
- pensionara
- nu se poate pune tutela/interdictie

1- Cum putem face ca nimeni sa nu ii acorde alte credite?
2- Daca lasam ca BEJ sa preia contractele si sa ii puna poprire pe pensie, atunci mai poate cineva (IFN) sa ii acorde imprumut?

Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donatia poate fi anulata in instanta la cererea creditorilor, daca a fost facuta in paguba creditorilor.
Casa donata nu-i protejata de executarea silita.
Multumesc de raspuns. Poate fi anulata in instanta numai daca creditele au fost facute inainte de donatie, corect?

Dapix a scris:

Donatia poate fi anulata in instanta la cererea creditorilor, daca a fost facuta in paguba creditorilor.
Casa donata nu-i protejata de executarea silita.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am crezut ca ati facut contract de vanzare,de aia am întrebat dacă exista dovada platii , a prețului casei, nu a onorariului.
E o problema, donatia poate fi revocata daca s-a făcut în dauna creditorilor, contează ce datorii avea în acel moment. Acuma, oricum e tardiv, nu aveti ce face, tine de noroc, daca stiu, daca datoria e mare etc.

Încercați sa o convingeti sa mearga la psihiatrie, sa facă apoi și terapie cu un psiholog.
As avea o curiozitate, ce naiba face cu banii?
Locuiti impreuna? Ce varsta are?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
Am considerat ca donatia e cea mai potrivita. Nici notarul nu ne-a ajutat, desi stia situatia. Asta e acum. Au fost multe probleme si lucruri ascunse ce le-am aflat la luni distanta. E foarte stresant totul.
A fost si la psihiatru si la psiholog. Primul spune ca e foarte grav, al 2lea spune ca are discernamant.
Ce face cu banii? Plateste credite. E sunata zilnic de creditori. Uneori raspunde, alteori nu. Au mai fost cazuri cand am surprins apelurile primite. Iar cand e stresata si agitata inseamna ca a vorbit telefonic cu creditorii. E adictie cum a mentionat si dna Avocat.
Nu locuim impreuna. Nu are nici un interes de activitati de familie. 70+
E ca si cum ai interactiona cu un strain cu care schimbi o vorba din cand in cand. In rest, nu are nici un interes, empatie sau dorinta de a avea o viata linistita si fara sa cauzeze probleme ce ii afecteaza pe cei din jur.

gi-jane2 a scris:

Am crezut ca ati facut contract de vanzare,de aia am întrebat dacă exista dovada platii , a prețului casei, nu a onorariului.
E o problema, donatia poate fi revocata daca s-a făcut în dauna creditorilor, contează ce datorii avea în acel moment. Acuma, oricum e tardiv, nu aveti ce face, tine de noroc, daca stiu, daca datoria e mare etc.

Încercați sa o convingeti sa mearga la psihiatrie, sa facă apoi și terapie cu un psiholog.
As avea o curiozitate, ce naiba face cu banii?
Locuiti impreuna? Ce varsta are?

testhgfhgfhgf, utilizator
Nu-i o conditie ca o boala psihica chiar destul de grava, sa fie insotita si de lipsa de discernamant.

Sufera de o obsesie, si nu se poate abtine, similar cum un dependet de alcool nu se poate abtine de la bautura.

Daca si-ar recunoaste boala, se poate trata atat cu medicamente psihiatrice, cat si prin psihoterapie la psiholog.
Dapix, utilizator