avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... peste 60 de zile de ingrijiri medicale in urma unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

peste 60 de zile de ingrijiri medicale in urma unui accident rutier

Buna ziua,

va rog din suflet sa-mi spuneti ce consecinte poate avea pentru un conducator auto implicat intr-un accident rutier faptul ca victima depaseste 60 de zile de ingrijiri medicale in urma accidentului .
Anul trecut, in august 2009, tatal meu a fost implicat intr-un accident cu masina.
Cum s-a intamplat: tatal meu conducea autoturismul sau iar la iesirea dintr-o localitate, un copil a iesit in fuga pe sosea din partea dreapta iar tatal meu nu a reusit sa evite impactul. Accidentul s-a petrecut inafara localitatii, viteza cu care circula fiind 70 km/h (in zona nefiind limitari de viteza). Practic tatal meu nu a incalcat nicio regula de circulatie, nu consumase alcool, i s-au luat probe de sange.
In urma accidentului copilul a avut nevoie de ingrijiri medicale ce au depasit 60 zile. Politia a dat nup dosarului.
In urma cu cateva zileinsa, tatal meu a fost sunat de catre cei care se ocupa de caz si a fost anuntat sa se prezinte la politie saptamana viitoare deoarece ingrijirile copilului au depasit 60 de zile.
Ce se intampla acum, la ce se poate astepta tatal meu? Ar trebui sa angajam un avocat sau nu e nevoie, e necesar sa cerem efectuarea unei expertize pentru a se dovedi nevinovatia tatalui meu sau aceasta se face din oficiu?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 22:00, 12 Februarie 2010
Mai mult ca sigur procurorul ori nu a confirmat NUP, ori s-a efectuat o plangere impotriva odonantei procurorului. Cre ca utilizatorul ar trebui sa revina cu amanunte. In orice caz trebuie sa fie reprezentat de un avocat.
Succes!
Buna ziua,

revin cu urmatoarele precizari:
accidenul a avut loc in luna august 2009, la 7 oct 2009 am fost instiintati ca s-a dat Nup intrucat nu a fost formulata plangere de catre reprezentantul legal al copilului. Insa in urma cu 2 saptamani (la inceputul lunii februarie 2010) tatal meu a fost sunat si i s-a adus la cunostinta telefonic (de catre Politie) ca ingrijirile medicale ale copilului au depasit 60 de zile si sa se prezinte la Politie, atat tatal meu cat si martorii.
Presupun ca ulterior dispunerii NUP, parintii copilului au facut plangere. Stiu ca depunerea unei plangeri in astfel de situatii se face in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei procurorului (adica sfarsitul lunii noiembrie 2009) in cazul lor.
Va multumesc inca o data tuturor pentru raspunsuri !
Toate cele bune!

Fiind vizate prevederile art.184 cl. c.pen.,datorita cresterii numarului de zile de ingrijiri medicale necesitate de victima,urmarirea penala s-a declansat din oficiu.
Din acest moment trebuiesc administrate probe in apararea tatalui dvs
Hai sa nu ne intrecem in a arunca ceva fara sa stim, doar pt simplu imbold acela al publicitatii. Pt toti user nota nu inseamna nimic, asa cum nici unele pareri care nu sunt in concordanta cu teoria unui articol si jurisprudenta lui. Evitati sa dati pareri fara o buna documentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima dragos1988 dragos1988 buna seara, acum 2 luni am lovit un pieton care traversa neregulamentar din partea dreapta spre stanga a directiei mele de mers!pietonul avea o concentratie ... (vezi toată discuția)
Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)