avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Frauda
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Frauda

Buna seara,

Am o nelamurire. Lucrez intr-o firma de transporturi internationale. Pana acum 2 luni am colaborat cu o firma din Italia, mai exact o companie de expeditii iar la fiecare comanda de transport, in anexa acestuia erau trecuti termenii de plata. Practic fiecare factura trebuia achitata in termen de 30 de zile de la data primirii. Problema este ca li s-au adunat aproximativ 5 facturi, ce au trecut de data scadenta, acestia refuzand sa faca plata. Intrebarea mea este: avand in vedere ca firma este italiana pot declansa o somatie de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 12 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Regulamentul nr. 1896/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somaţie de plată, le permite creditorilor să îşi recupereze creanţele civile şi comerciale necontestate printr-o procedură uniformă bazată pe formulare tip.

Regulamentul se aplică în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Danemarcei.

Procedura nu presupune prezentarea în faţa instanţei. Reclamantul trebuie doar să formuleze cererea, după care procedura îşi urmează cursul. Nu sunt necesare alte formalităţi sau intervenţii din partea acestuia.

~ final discuție ~