avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista cu locatarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista cu locatarii

Este voie sau nu este sa fie o lista cu locatarii la intrarea in bloc? La interfon. Ce lege reglementeaza asta?
Nu, nu a fost amendată nici o asociație de proprietari că există o listă cu numele proprietarilor lângă interfon, pentru că nici o asociației de proprietari nu este atât de inconștientă încât să afișeze acea listă.

Așa cum am afirmat mai sus , afișarea numelui proprietarilor nu este nicidecum „o modalitate simpla de a nu apela aiurea pe oricine” ci poate deveni oricând un pericol pentru siguranța proprietarilor.

Chiar din citatul pe care l-ați redat mai sus, reiese faptul că prelucrarea datelor cu caracter personal în asociațiile de proprietari ( inclusiv numele proprietarilor) se face în scopuri anume, nicidecum pentru a le afișa lângă interfon sau pe ușa de la intrare însă așa cum am afirmat în primul răspuns „Numele proprietarilor se încadrează la date cu caracter personal și nu pot fi afișate decât cu acordul scris ( consimțământ explicit) al fiecărui proprietar”.

Adică dacă proprietarii își dau acordul în scris ( consimțământ explicit) , numele lor poat fi afișate oriunde, chiar și pe ușa de la intrare , nu numai lângă interfon.

A trecut vremea când numele proprietarilor erau inscripționate chiar și pe cutiile de scrisori.

latka a scris:

A amendat ANSPDCP vreo asociatie ca exista o lista la interfon ? Popescu, Ionescu, Vasiliu, Marin, Tibuleac, etc....ce mare brinza. Ce date sensibile au fost expuse ? E CNP-ul acolo, data nasterii, seria si numarul cartii de identitate ? Nu.

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
robert1958, utilizator
"Scopul și mijloacele prelucrării datelor de către asociațiile de proprietari
pot fi în mod expres stabilite prin actele normative care le reglementează
înființarea, organizarea și funcționarea sau care prevăd expres obligația de
colectare și prelucrare a unor date.
Scopul și mijloacele mai pot fi stabilite și de către asociație, putând fi
justificate de interesul legitim al său.

De asemenea, în unele situații, prelucrările de date se pot baza pe
consimțământul persoanelor fizice vizate."

Unde locuiesc eu lumea nu e asa de paranoica si exista liste atit la interfon, sau la avizier, cu numele proprietarilor si numarul apartamentului.

Asa ca normele GDPR nu sunt atit de restrictive, cum le prezentati dvs.

Nu-mi dau seama cum ar fi interfonul util, daca nu stii la ce cod asociat sa suni si, daca stii ca exista o anume persoana acolo.
Sper că utilizatorul Enil, autorul postării, a înțeles esența :

„dacă proprietarii își dau acordul în scris ( consimțământ explicit ) , numele lor pot fi afișate oriunde, chiar și pe ușa de la intrare, nu numai lângă interfon”.

Dar dacă dvs. nu vă dați seama „ cum ar fi interfonul util, daca nu stii la ce cod asociat sa suni”, asta nu înseamnă că și alte persoane se află în aceeași situație.

latka a scris:

Asa ca normele GDPR nu sunt atit de restrictive, cum le prezentati dvs.

Nu-mi dau seama cum ar fi interfonul util, daca nu stii la ce cod asociat sa suni si, daca stii ca exista o anume persoana acolo.

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
robert1958, utilizator
Esenta e alta :interfonul devine inutil, daca nu exista o lista de apelare, pentru cei veniti din exterior.
Normele GDPR nu intezic nicaieri existenta acestei liste. Nu din inconstienta .
Repet, doar pentru dvs. „interfonul devine inutil, daca nu exista o lista de apelare, pentru cei veniti din exterior”.

Noi, ceilalți, ne descurcăm și fără această listă.

latka a scris:

Esenta e alta :interfonul devine inutil, daca nu exista o lista de apelare, pentru cei veniti din exterior.
Normele GDPR nu intezic nicaieri existenta acestei liste. Nu din inconstienta .