avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista cu locatarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista cu locatarii

Este voie sau nu este sa fie o lista cu locatarii la intrarea in bloc? La interfon. Ce lege reglementeaza asta?
Nu trebuia sa repetati, pentru mine, multumesc daca ati inteles in sfirsit, e bine.
Ca va descurcati si fara, e strict treaba dvs.., nu toti se descurca, mai ales cind nu au telefon mobil la indemina.

Nu ați înțeles bine, toată lumea se descurcă și fără lista proprietarilor alăturată interfonului ( probabil) cu excepția vizitatorilor care vin la proprietarii din asociația dvs.

Și mai repet,

„dacă proprietarii își dau acordul în scris ( consimțământ explicit ) , numele lor pot fi afișate oriunde, chiar și pe ușa de la intrare, nu numai lângă interfon”.

latka a scris:

Nu trebuia sa repetati, pentru mine, multumesc daca ati inteles in sfirsit, e bine.
Ca va descurcati si fara, e strict treaba dvs.., nu toti se descurca, mai ales cind nu au telefon mobil la indemina.

Nu scrie nicaieri in normele GDPR, ca intr-un astfel de caz e nevoie obligatoriu de consimtamint explicit al proprietarilor.
Aici discutam depre temeiuri legale, nu despre ce destepti sunt vizitatorii ce vin la condominiul asociatiei dvs. si trebuie sa foloseasca interfonul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Haideți să punem punct acestei discuții, devine penibilă.

Acum ceva vreme susțineați :

„Cea mai buna formula de a impaca "capra GDPR" cu varza " informarii corecte la avizier", respectiv lista lunara a cheltuielilor, e ca numele proprietarului sa nu fie trecut, doar numarul apartamentului. E o formula destul de intilnita la majoritatea asociatiilor (cel putin, la mine in oras, asa se procedeaza). Nici pe lista de la interfon nu mai apare numele”.

Acum o întoarceți „ ca la Ploiești”:

„Unde locuiesc eu lumea nu e asa de paranoica si exista liste atit la interfon, sau la avizier, cu numele proprietarilor si numarul apartamentului”.

Pe care să o ia „de bună” utilizatorul @ Enil ?

Să auzim de bine !

latka a scris:

Nu scrie nicaieri in normele GDPR, ca intr-un astfel de caz e nevoie obligatoriu de consimtamint explicit al proprietarilor.
Aici discutam depre temeiuri legale, nu despre ce destepti sunt vizitatorii ce vin la condominiul asociatiei dvs. si trebuie sa foloseasca interfonul.

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
robert1958, utilizator
Lăsați investigațiile în grija altora, tot eu am scris de mai multe ori ca sunt membru în doua asociații de proprietari. Intr-una au scos lista, în alta nu. Lista de cheltuieli lunare apare la toate asociațiile doar cu numărul apartamentului. La una dintre asociații există la avizier și lista asocierii dintre numărul apartamentului și numele complet al proprietarilor.
Există liste la interfon și în alte părți, altfel, unde nu mai sunt, dacă nu-mi mai amintesc numărul, care e și cod, trebuie sa-mi sun amicul. Asta e. Lumea e în dubiu cu anumite norme GDPR și procedează fiecare după cum pricepe.

Eu v-am întrebat, civilizat, de temei legal, în argumentație vad ca folosiți tot felul de pseudo-argumente, gen ca asa practicați în asociație ( sofism clasic). Foarte bine, faceți cum doriti, dar nu mai folosiți cutumele dvs. pe post de argument. Abia acest lucru e penibil.

Puneți punct, asa cum ar trebui.
Utilizatorul ce a deschis subiectul pricepe.