avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAR pe statul de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAR pe statul de plata

buna ziua,
am un control va rog sa ma jutati.
Eu am retinut pe statul de plata ratele CAR.Cei veniti in control spun ca nu am voie sa retin pe statul de plata aceste rate numai daca au fost constatate printr-o hotarare judecatoreasca . In plus pe baza unei cereri a angajatului am retinut si rata sotului angajatului, aceasta chiar nu stiu cat este de legal dar am cedat rugamintilor angajatilor CAR deoarece sediul CAR este destul de departe si nu ajung sa plateasca ratele.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 09:54, 6 Februarie 2010
nu aveati voie sa faceti niste retineri salariale pe baza de "rugaminti":((
am inteles dar vreau sa stiu o cale legala de a putea face retinerile
Puteti face retinerile daca exista acordul scris al salariatilor respectivi sau o intelegere intre societate si CAR la care salariatul sa adere in momentul in care se inscrie ca membru sau ia un imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)
Retineri car din salariu Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la institutie am primit un tabel pentru retineri de la un C,A,R,, cf legii 122/1996 privind regimul juridic al CAR ,art 2(3),, contractele de imprumut sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)