Am o sora vitrega din a doua casatorie a tatalui.Cum relatia dintre noi a fost una superficiala,am preferat sa stau in umbra,pentru a nu dauna relatiei tatalui cu cea de-a doua sotie.Acum dupa moartea tatalui,va intreb care sunt pasii de urmat pentru a face si eu parte la succesiune,ptr.ca cele doua nu stiu adresa mea,si normal ca nu doresc sa ma anunte ori sa specifice ca sunt si eu mostenitoare,Ma intreb daca ele pot deschide procedura succesorala fara mine/
Multumesc ca ma informati ,dar am inteles ca certificatul de deces a fost eliberat de acolo de unde a murit si nu de catre primaria comunala.Cei de la comuna imi pot da duplicat chiar daca nu au eliberat ei certificatul--
buna ziua.Cum pot controla daca tatal defunct avea bani depusi la vreo banca,ca am in vedere si acest aspect,si bineinteles ca nu vor face cunoscut de buna voie acest lucru
va trebuie un certificat de mostenitor sau de calitate de mostenitor, in baza caruia sa faceti o adresa catre banca/bancile unde credeti ca tatal dvs ar fi avut bani.
dupa ce obtineti copie legalizata de pe certificatul de deces al defunctului, adresati-va unui birou notarial din raza ultimului domiciliu al defunctului si dati declaratie de acceptare a succesiunii .
apoi procedati la dezbaterea succesiunii . daca ceilalti succesori nu se prezinta la termenul fixat notarul va va indruma spre instanta de judecata .
trebuie sa indicati notarului adresele exacte ale celorlalti erezi .