avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea ...

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea speta:

am depus in termen o contestatie la executarea silita trimisa de ANAF iar instanta mi-a comunicat citatie cu achitarea taxei de timbru in 10 zile de la primirea acesteia. Nu am fost acasa si am vazut tarziu plicul la posta (pe plic e trecuta data de 25 iulie iar eu am ridicat plicul de la cutia postala azi 7 august). Tot azi m-am dus si am achitat taxa de timbru la posta, adica peste termenul de 10 zile. Se poate repune pe rol cu dovada ? se considera ca am pierdut dreptul de a face contestatie la executarea silita daca am depasit termenul de achitare a taxei de timbru?

Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2024
Lumyna, utilizator
Ma gandeam cu capul meu prost sa fac apel atunci cand instanta va anula cererea pe motiv de netimbrare si sa atasez dovada platii despre care stiu ca e peste termen. Stiu ca e o magarie dar incerc sa ma folosesc de orice chichita in ideea sa nu pierd termenul ala de 15 zile pe care mi l-a dat ANAF-ul. Practic eu am pierdut termenul pe care mi l-a dat instanta pt taxa de timbru, ca cererea de contestare e in termen. Pe plic mai sunt doua date 20 si 23 iulie, Ma doare capul, offf...
Liliana Gradinaru a scris:

In ce data ati trimis, exact, dovada platii taxei la instanta? Acum am vazut, pe data de 7.
Pe plic nu mai era nicio alta data? Trebuia sa fie 2-3 date.

Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
Lumyna, utilizator
Nu ati depus inca taxa de timbru??? Ce asteptati? Trimiteti repede taxa la dosar, de ieri cand ati aflat doar stati la discutii pe net? faceti ceva sa va aparati drepturile, ca informatul pe forumuri nu se pune.
Nu cautati chichite, ca nu va salveaza de plata taxei de timbru. Nu sunt chichite de folosit in plata unei taxe de timbru si dv. ametiti termenul ANAF cu termenul de regularizare si cautati intre timp chichite?
nu ma ironizati, ca nu stiti ce e in sufletul meu! am trimis-o cu cererea de comunicare electronica! ce discutii pe net? incerc sa ma informez ca sa stiu ce trebuie sa fac in caz ca instanta imi respinge contestatia ca am depus taxa de timbru peste termenul de 10 zile.
Intai, va rog sa ma iertati, departe de mine gandul de a va ironiza. Pur si simplu am crezut ca nu ati transmis dovada de plata si ca doar discuatti aici pe net si atat. V-am spus sa verificati dosarul sa vedeti daca exista vreo rezolutie privind taxa de timbru. Mergeti si vedeti.

Este ciudat ca nu aveti o stampila pe plic cu data predarii, asa ar fi trebuit. Sau orice dovada ca vi s-a inmanat pe data de 7. Verificati dosarul, sper ca macar dovada de la posta sa fie corecta, caz in care ne agitam degeaba. Nu se rezolva aici nimic, ci la dosar.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu ma supar, nici eu nu stiu ce e cu mine, poate nu ma exprim coerent, ma streseaza ingrozitor situatia asta. E tipic pentru ANAF sa trimita mizerii de astea in perioadele de sarbatori sau concedii tocmai in ideea de a pierde termenul ala de 15 zile. Am trimis dovada platii si formularul pentru comunicarea electronica dar sunt dupa termenul impus de instanta. ANAF-ul colaboreaza cu cabinete de avocatura foarte bune si vor specula treaba asta. La dosar nu exista decat instiintari de poprire trimise catre banca, nici macar nu sunt semnate de executorul lor. Sunt sume prescrise, lucrez in domeniu si stiu toate artificiile pe care le folosesc astia ca sa te scoata dator. Am depus inclusiv contestarea la executare si am cerut daune morale, executorul trebuia sa verifice daca sumele sunt prescrise. Acum eu trebuie sa caut acte vechi de 12 ani ca sa justific ca au fost platite acele sume si nu s-au operat in evidentele lor, iar ANAF-ul a dormit in papuci de s-a ajuns la prescriptie. Eu va multumesc ca m-ati ajutat cu sfaturi!