Buna seara!
Iata un caz care mi'a atras atentia si m'am gandit ca merita supus atentiei.
O mama afla intr'una din zile, din jurnalul intim al fiicei sale in varsta de 16 ani, ca aceasta a intretinut raporturi sexuale cu un adult. Se considera aceasta corupere de minori,abuz, ceva?
Sau pur si simplu, fata a vrut si cu asta basta?
Nu.Actul sexual cu un minor s-ar retine in cazul unui minor care nu a implinit 15 ani.
De la implinirea varstei de 15 ani , subiectul pasiv trebuie sa fie circumstantiat, sa aiba o calitate speciala : tutore , curator , profesor, ingrijitor , asa incat sa abuzeze de autoritatea pe care o detine. Pana la implinirea varstei de 18 ani , poate fi incidenta infractiunea de seductie , insa trebuie sa existe promisiuni de casatorie , neonorate.
Lipsa de deschidere sta tot in relatia dintre cele doua .Deseori adolescentii traverseaza perioade de incertitudine.Ar fi benefic sa apeleze la ajutorul unui psihoterapeut.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Mama trebuie sa depuna ,asadar, un efort mai mare pentru a recastiga increderea fiicei sale, pentru a o face sa se destainuie, sa o considere prietena intai si apoi mama.
Corupere de minori ?
a1Me
Daca baiatu si fata au amandoi 17 ani si au intretinut relatii sexuale familia ei il poate da pe baiat la corupere de minori, am intretinut relatii sexuale cu ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori
amein
Daca fata in varsta de 15 ani a fost gasita la baiatul de 19 ani acasa iar in declaratie au scris amandoi ca fata a ajuns acolo in urma cu doua ore pt ca vroia ... (vezi toată discuția)