avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se considera corupere minori?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se considera corupere minori?

Buna seara!
Iata un caz care mi'a atras atentia si m'am gandit ca merita supus atentiei.
O mama afla intr'una din zile, din jurnalul intim al fiicei sale in varsta de 16 ani, ca aceasta a intretinut raporturi sexuale cu un adult. Se considera aceasta corupere de minori,abuz, ceva?
Sau pur si simplu, fata a vrut si cu asta basta?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 10:52, 7 Februarie 2010
Nu.Actul sexual cu un minor s-ar retine in cazul unui minor care nu a implinit 15 ani.
De la implinirea varstei de 15 ani , subiectul pasiv trebuie sa fie circumstantiat, sa aiba o calitate speciala : tutore , curator , profesor, ingrijitor , asa incat sa abuzeze de autoritatea pe care o detine.
Pana la implinirea varstei de 18 ani , poate fi incidenta infractiunea de seductie , insa trebuie sa existe promisiuni de casatorie , neonorate.

Lipsa de deschidere sta tot in relatia dintre cele doua .Deseori adolescentii traverseaza perioade de incertitudine.Ar fi benefic sa apeleze la ajutorul unui psihoterapeut.

Succes.;)
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns.
Mama trebuie sa depuna ,asadar, un efort mai mare pentru a recastiga increderea fiicei sale, pentru a o face sa se destainuie, sa o considere prietena intai si apoi mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori ? a1Me a1Me Daca baiatu si fata au amandoi 17 ani si au intretinut relatii sexuale familia ei il poate da pe baiat la corupere de minori, am intretinut relatii sexuale cu ... (vezi toată discuția)
Minora si matur DrThrax2010 DrThrax2010 Buna ziua , as dori sa stiu si eu doar ca idee , daca o fata de 16 ani se indragoste de un matur sa zicem 40+ caz de puscarie ? (vezi toată discuția)
Corupere de minori amein amein Daca fata in varsta de 15 ani a fost gasita la baiatul de 19 ani acasa iar in declaratie au scris amandoi ca fata a ajuns acolo in urma cu doua ore pt ca vroia ... (vezi toată discuția)