avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si ...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si altele pe tema.


Învaţă de la ape să ai statornic drum;
Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum;
Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi;
Învaţă de la stânca cum neclintit să crezi;
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui;
Învaţă de la piatră cât trebuie să spui;
Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de liniştit să treci;
Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori
Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat;
Învaţă de la nufăr să fii mereu curat;
Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi;
Învaţă de la apă să nu dai înapoi;
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea;
Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea;
Învaţă de la soare ca vremea să-ti cunoşti;
Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi;
Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi;
Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei,
Si du-te la furnică şi vezi povara ei;
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea
Învaţă de la miel să ai blândeţea sa
Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor;
Învaţă de la toate că totu-i trecător;
Ia seamă, fiu al jertfei prin lumea-n care treci
Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci... :)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 16 Noiembrie 2023
Citate pentru idiotii de tot felul
Nimic nu intra in cap imbecililor, mai mult decat ceea ce nu pricep. (Cardinalul von Retz)
Contra prostiei, chiar si zeii lupta in zadar. (Schiller)
Nimeni nu e destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. (La Fontaine)
Cei mai suparatori prosti sunt cei spirituali. (La Rochefoucauld)
Doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia. (Einstein)
Prostul se mira, omul intelept intreaba. (Disraeli)
Nici un om nu devine cu adevarat prost decat dupa ce inceteaza sa-si mai puna intrebari. (Charles Steinmetz).
Diferenta dintre geniu si prostie este aceea ca prostia nu are limite. (Peter Gluck)
Furtul cinstit

I.La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă: ”Nu mişcă nimeni ! Țineţi cont: banii sunt ai altora, viaţa este a voastră.” Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte.
Asta se numeşte Reorientare.
II. O tipă se întinde provocator pe masa din faţa ei, încercând să atragă atenţia. Spărgătorul i se adresează: „Vă rugăm să fiți civilizată ! Acesta este un jaf, nu un viol!”
Asta se numeşte Profesionalism - Concentrează-te doar pe ceea ce eşti calificat să faci.
III. Când s-a întors de la seif, spărgătorul cel tînăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrân (care avea doar studii primare): „Hai să numărăm câţi bani am furat !” Hoţul bătrân îi răspunde: „De ce să pierdem noi atâta timp şi să ne prindă, când putem să aflăm diseară, de la ştiri, câţi bani lipsesc din bancă.”
Asta se numeşte Experienţă - În zilele noastre este mai importantă decât calificările de pe hârtie.
IV. Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme repede poliția. Casierul după ce se gândi o secundă îi răspunse: „Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 mil de € deoparte şi să spunem că i-au furat hoţii ?”
Asta se numeşte Oportunitate - Oamenii obişnuiţi văd mai mult piedicile; puţini sunt cei care intuiesc şansele de reuşită în orice condiţii”.
V. Casierul zâmbind: „Ar fi minunat să avem cîte o spargere în fiecare lună !”
Asta se numeşte Creativitate - Si mai puţini oameni au capacitatea de a transforma un dezavantaj pe termen scurt într-un avantaj pe termen lung.
VI. Seara la ştiri se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil. €. Hoţii au început să numere banii de mai multe ori şi nu le ieşeau decît 20 de milioane. Furioşi au început să înjure: “ Noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de mil, cât ai bate din palme !?”
Asta se numeşte Eficienţă - Inseamnă să faci mai bine ceea ce se face deja.
VII. Directorul băncii este fericit şi zîmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieşit şi câteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.
Asta se numește Management - Arta de a înfăptui ceva împreună cu alți oameni. (conform definiției date de de Mary Parker Follet)
Ganduri din Versuri transcrise
Pierzi cand nu stii sa pastrezi.
Pierzi cand nu stii sa ai grija.
Pierzi cand nu stii sa asculti.
Pierzi cand nu stii sa vorbesti.
Pierzi cand nu stii sa apreciezi.
Pierzi cand nu stii sa iubesti.
Pierzi cand nu stii sa respecti.
Pierzi cand nu stii sa fii sincer.
Pierzi cand nu stii sa lasi orgoliul.
Pierzi cand nu stii sa simti.
Pierzi cand nu stii sa deschizi ochii.
Pierzi cand nu stii sa faci toate astea.
Lectie de viata ! - S.O.S - sănătos principiu !

Un Airbus 380 traversează Atlanticul. Zboară în mod constant cu 800 km/ h la 10.000 de metri, când brusc îl ajunge un Eurofighter care zbura cu Mach 2.
Pilotul avionului de luptă încetinește, zboară alături de Airbus și salută pilotul avionului de pasageri prin radio: "Airbus, zbor plictisitor, nu-i așa ? Ia priveşte aici !"
El își rotește jetul pe spate, accelerează, trece de bariera sunetului, se ridică rapid la o înălțime amețitoare, doar pentru a coborî aproape de nivelul mării printr-o manevră uluitoare. Se întoarce lângă Airbus și întreabă: "Ei bine, cum ți s-a părut ?"
Pilotul din Airbus răspunde: "Foarte impresionant, dar acum uită-te aici !"
Pilotul cu jet-ul urmărește Airbusul, dar nu se întâmplă nimic. Continuă să zboare cu încăpățânare în linie dreaptă, cu aceeași viteză. După cinci minute, pilotul din Airbus îl întreabă: "Ei bine, ce spui acum ?"
Pilotul de pe Eurofighter confuz cere lămuriri: "Ce ai făcut ?" Celălalt râde și spune: "M-am ridicat, mi-am întins picioarele, m-am dus în spatele avionului la baie, am luat o ceașcă de cafea și o prăjitură de ciocolată cu scorțișoară și m-am înțeles cu stewardesa să ne vedem pentru următoarele 3 nopți la un hotel de 5 stele, care este plătit de angajatorul meu."
Morala:
Când eşti tânăr, viteza și adrenalina par a fi totul. Dar, pe măsură ce îmbătrâneşti și ajungi mai înțelept, confortul și pacea sunt de neprețuit.
În America acest principiu mai este denumit S.O.S. : Slower, Older, Smarter. (mai incet, mai batran, mai istet)
Povesti cu morala.
1. Soimii.
Un imparat a primit doi soimi. Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus ca refuza sa se dezlipeasca de creanga pe care statea. Unul dintre slujitori trebuia sa se catere in fiecare zi in copac sa-i duca de mancare.
Dupa ce a incercat in fel si chip sa faca soimul sa zboare de pe creanga, imparatul si-a rugat supusii sa-l ajute. Un batran intelept s-a oferit sa faca el asta si, a doua zi cand s-a trezit, imparatul a vazut soimul zburand decolo-acolo.
- Cum ai facut ? si-a intrebat supusul.
- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decat sa ii tai craca de sub picioare.
Morala:
Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.
2. Casa Celor 1000 de oglinzi.
Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept “Casa celor 1000 de oglinzi”. Un catelus mititel, vesel din fire, afland de acest loc, s-a hotarat sa-l viziteze. Cand a ajuns, sarea fericit pe scari sia intrat in casa. S-a uitat pe hol cu urechiusele ciulite si dand din coada.
Spre marea sa surpriza, s-a trezit privind la alti 1000 de catelusi fericiti, care dadeau din coada ca si el. A zambit, si a primit inapoi 1000 de zambete, la fel de calde si prietenoase. Cand a plecat, s-a gandit: “Este un loc minunat. Ma voi intoarce sa-l vizitez !”
In acelasi sat, alt caine, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotarat si el sa viziteze casa. A urcat cu greu scarile, cu coada intre picioare, si capul lasat. Cand a vazut 1000 de caini neprietenosi uitandu-se la el, s-a speriat si s-a zbarlit pe spate,
maraind. Cand ceilati 1000 de caini au inceput si ei sa maraie, a fugit speriat. O data iesit afara, s-a gandit: “E un loc ingrozitor, nu ma mai intorc acolo niciodata.”
Morala:
Toate chipurile sunt oglinzi.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Despre ceea ce înseamnã o cale spiritualã.... rodica_post rodica_post Despre ceea ce înseamnă o cale spirituală.... Trecuse deja un timp de când Spiritul se afla printre oameni şi vorbea el în stânga – dreapta, ... (vezi toată discuția)