avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si ...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Povesti cu talc / cu morala. Sfaturi pentru viata si altele pe tema.


Învaţă de la ape să ai statornic drum;
Învaţă de la flăcări că totu-i numai scrum;
Învaţă de la umbra să taci şi să veghezi;
Învaţă de la stânca cum neclintit să crezi;
Învaţă de la soare cum trebuie s-apui;
Învaţă de la piatră cât trebuie să spui;
Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de liniştit să treci;
Învaţă de la toate, căci toate-ţi sunt surori
Cum treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori.
Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat;
Învaţă de la nufăr să fii mereu curat;
Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi;
Învaţă de la apă să nu dai înapoi;
Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea;
Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea;
Învaţă de la soare ca vremea să-ti cunoşti;
Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.
Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi;
Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi;
Învaţă de la vulturi când umerii ţi-s grei,
Si du-te la furnică şi vezi povara ei;
Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea
Învaţă de la miel să ai blândeţea sa
Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor;
Învaţă de la toate că totu-i trecător;
Ia seamă, fiu al jertfei prin lumea-n care treci
Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci... :)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 16 Noiembrie 2023
Rele care fac mult bine
Orice lucru bun in viata e imoral , ilegal , ori ingrasa ! Asa se spunea pana acum.
Oamenii de stiinta vin si adauga: tot raul spre bine.
Daca mananci ciocolata, iei cateva kilograme, insa poti evita aparitia cancerului ...
Daca bei vin si iei marijuana, ai sanse sa scapi de Alzheimer.
Site-ul LiveScience.com ([ link extern ] !
Pe primul loc - sexul.
In afara de rolul pe care il are in perpetuarea speciei, sexul reduce stresul, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui. Credeti ca mai gasiti alte scuze ?
Pe locul 2 - ciocolata.
Studiiile recente arata beneficiile ei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer. Anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.
Pe locul 3 - vinul rosu.
Este un ingredient esential pentru a ne mentine in forma. Ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.
locul 4- lumina soarelui.
Ultravioletele sunt benefice, iar lumina soarelui, chiar si indirect, ridica moralul. Un pic de soare ii poate ajuta pe cei care lucreaza in birouri sa se mai dezmorteasca.
Pe locul 5- cafeaua.
Multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet. Ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.
Pe locul 6 - furia.
Izbucnirile sunt bune pentru sanatate.
Daca te abtii risti sa devii speriat, nervos si scarbit. Totusi, mania este buna doar in cantitate moderata. Daca dureaza prea mult, risti sa iti creasca tensiunea, sa ai insomnii si sa ai probleme cu plamanii.
Pe locul 7 - berea .
S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular, in timp ce hameiul are un puternic efect antioxidant.
In loc de morala, concluzia:
Ordinea o stabileste fiecare !
De ce a ramas Simfonia neterminată ?
Preşedintelui unei companii i s-a oferit un bilet la „Simfonia Neterminată” a lui Schubert. Deoarece nu a putut să meargă, preşedintele i-a oferit biletul managerului său de la departamentul QA (Quality Assurance).
A doua zi dimineaţă, preşedintele i-a cerut managerului sau să îi spună ce părere a avut despre concert.
În locul unor explicaţii plauzibile, i s-a oferit un mic raport:
1. Pentru o perioadă considerabilă, cântăreţii la oboi nu au avut nimic de făcut. Numărul lor ar trebui redus şi munca lor distribuită echipei, reducând astfel momentele de inactivitate.
2. Toate cele 12 viori cântau partituri identice. Aceasta pare o duplicare ineficientă a muncii, iar numărul membrilor acestei echipe ar trebui drastic redus.
Dacă chiar e necesară un volum sonor mare pentru acele partituri, acesta ar putea fi obţinut printr-un amplificator.
3. Prea mult efort a fost depus în cântatul semitonurilor. Aceasta pare o acţiune de prea mult rafinament, şi ar fi recomandabil că toate semi-tonurile să fie „rotunjite” la cea mai apropiată notă. Dacă acest lucru s-ar realiza, atunci s-ar putea folosi şi începători în locul oamenilor experimentaţi.
4. Nu e nici un folos în repetarea de către cornuri a partiturilor deja cântate de instrumentele cu coarde. Dacă aceste pasaje redundante ar fi eliminate, durata concertului ar putea fi redusă de la 2 ore la 20 de minute.
Acestea fiind zise, putem concluziona că dacă Schubert ar fi acordat atenţie aspectelor mai sus menţionate, probabil ar fi reuşit să îşi termine simfonia.
Cu stimă ,
John Brownlow,
QA Manager
Intamplari povestite, convingeri, ganduri

În timp ce un om isi schimba roata la maşina nouă, baietelul lui de 4 ani a luat o piatra ascuţită si a inceput sa zgârie aripa maşinii. Mânios, barbatul a luat mâna copilasului şi l-a lovit peste ea de mai multe ori, fără să-şi dea seama ca avea în mână o cheie.
La spital, copilul si-a pierdut toate degetele din cauza numeroaselor fracturi. Când si-a văzut tatal ... copilul a intrebat cu ochii plini de durere:
-Tati, imi vor creşte degetele la loc ?
Barbatul a ramas impietrit de durere; s-a intors la masina si a lovit-o de mai multe ori. Devastat de propriile lui fapte ... stand in fata masinii s-a uitat la zgarieturi; baietelul scrisese: „TATI, TE IUBESC”.

Mânia si Dragostea nu au limite; alege-o pe cea din urma pentru a avea o viata minunata ... Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oamenii pentru a fi iubiti.
Dar problema lumii de astazi este ca - Oamenii sunt folositi si lucrurile sunt iubite ... La sfarsit de an, sa fim atenti si sa ne amintim: - Lucrurile sunt pentru a fi folosite, iar oameniii pentru a fi iubiti.

O zi frumoasa !
Aminteste-ti mereu … vegheaza asupra gandurilor tale; ele vor deveni cuvinte. Vegheaza asupra cuvintelor tale; vor deveni fapte. Vegheaza asupra faptelor tale, vor deveni obiceiuri. Vegheaza asupra obiceiurilor tale, vor deveni un caracter. Vegheaza asupra caracterului tau; va deveni destinul tau.
Pilda de la Hemingway.

Prin orificiul mic din perete, șoricelul se uită la fermierul și soția lui care deschideau un pachet.
- Ce mâncare o fi ? s-a întrebat șoricelul.
A rămas șocat când a văzut că era o capcană pentru șoareci. Șoricelul a fugit ca să-i avertizeze pe toți cei care locuiau la fermă.
- Există o capcană pentru șoareci în casă! Există o capcană pentru șoareci în casă!
Găina a ridicat capul și a spus:
- Domnule șoarece, înțeleg că acest lucru este grav pentru dumneavoastră, dar pe mine nu mă ingrijorează. Nu mă deranjează deloc.
Șoricelul s-a dus la porc și i-a spus:
- Există o capcană de șoareci în casă! Există o capcană de șoareci în casă!
Porcul, mai empatic, a spus:
- Îmi pare foarte rău, domnule șoarece, dar nu pot face altceva decât să mă rog. Vă asigur că veți fi in rugăciunile mele.
Șoarecele atunci s-a dus la vacă:
- Există o capcană de șoareci în casă! Există o capcană de șoareci în casă!
Vaca a spus:
- Ohh... Domnule șoarece, îmi pare rău pentru tine, dar nu mă deranjează.
Șoricelul, trist, speriat și descurajat s-a întors în casă pentru a înfrunta singur capcana fatidică.
În timpul nopții a auzit un zgomot ciudat care a răsunat în toată casa; un zgomot ca cel al unei capcane care își prinde prada. Soția fermierului s-a ridicat imediat să vadă ce va găsi. În întuneric, nu a văzut că era un șarpe veninos cu coada prinsă în capcană. Șarpele a mușcat-o pe soția fermierului, care a facut febră mare. După cum mulți știu, în cultura țărănească, febra este vindecată cu supă proaspătă de găină, așa că fermierul a ieșit cu cuțitul în ogradă pentru a-și procura ingredientul principal al supei: găina.
Cu toate acestea, boala soției sale nu a dispărut. Mulți prieteni au venit să o viziteze pentru a o incuraja. Casa era mereu plină și pentru a hrăni pe toată lumea, fermierul a trebuit să taie porcul.
După câteva zile soția lui a murit și atât de mulți oameni au venit la înmormântarea sa, încât fermierul a trebuit să măcelărească și vaca pentru a oferi prânzul tuturor. Șoricelul, prin gaura mică din perete, privea totul cu mare tristețe.
Morala:
Data viitoare, când simți că cineva se confruntă cu o problemă și crezi că nu te privește, amintește-ți că atunci când unul dintre noi este lovit, suntem cu toții în pericol. Suntem cu toții implicați în această călătorie numită viață.
A avea grijă unul de celălalt este o modalitate de a ne încuraja și de a ne susține reciproc. Când auzi clopotul, nu întreba pentru cine sună. Sună și pentru tine..."
Genial
Un bărbat de 75 de ani călătorea cu trenul și folosea timpul pentru a citi. Alături de el un tânăr student citea și el o carte voluminoasă de științe.
După un timp tânărul observă că bătrânul de langă el citește Biblia și fără menajamente îl întrebă:
- Dv înca credeți în această carte plină de fabule și povești ?
- Bineînțeles, răspunse bătrânul, dar aceasta nu este o carte de povești sau fabule este Cuvântul lui Dumnezeu ! Dv credeți că e greșit să cred asta ?
- Bineînțeles că e greșit ! .. Cred ca dv trebuie să vă dedicați studiului științei și Istoriei Universale. Veți vedea cum Revoluția Franceza, acum mai bine de 100 de ani, a demonstrat miopia, stupiditatea și minciunile religiei.
Doar persoane fără cultură sau fanatice încă mai pot crede în astfel de prostii.
Dv domnule ar trebui să cunoașteți puțin mai mult părerea oamenilor de știință cu privire la lucrurile acestea.
- Și spune-mi tinere, aceasta este parerea oamenilor noștrii de știință despre Biblie ?
- La următoarea stație trebuie să cobor și nu am timp să vă explic. Vă rog să îmi dați cartea dv de vizită și vă voi trimite prin poștă căteva lucrări pe tema aceasta. Așa vă veți edifica asupra acestei teme care preocupă întreaga lume.
Bătrănul cu multa răbdare și liniștit căută în buzunarul hainei sale. După un scurt timp îi intinse cartea sa de vizită. Când tânărul citi se rușină și nu mai îndrăzni sa ridice capul nici ochii din pământ.
Pe cartea de vizită scria:
Profesor Doctor Louis Pasteur
Director General al Institutului Național de Cercetare Științifică a Universității Naționale Franceze.
(această întâmplare a avut loc în 1892)
“Puțină știință ne desparte de Dumnezeu, multă știință ne apropie !”
Dr. Louis Pasteur
Morala.
Plăcerea cea mai mare a unui om inteligent este să lase impresie că e un prost în fața unui prost ce vrea sa pară inteligent.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Despre ceea ce înseamnã o cale spiritualã.... rodica_post rodica_post Despre ceea ce înseamnă o cale spirituală.... Trecuse deja un timp de când Spiritul se afla printre oameni şi vorbea el în stânga – dreapta, ... (vezi toată discuția)