avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Spuneți-mi vă rog dacă acel BULETIN DE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Spuneți-mi vă rog dacă acel BULETIN DE CALCUL, ...

Bună ziua,
Spuneți-mi vă rog dacă acel BULETIN DE CALCUL, așa am înțeles că se numește procedura de calcul a noii pensii, este individual, pe fiecare pensionar în parte, și dacă da, m-ar interesa cum aș putea intra în posesia celui aferent ultimei mele DECIZII de pensionare. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:15, 31 Octombrie 2025
Bună ziua. Și ne puteți da și nouă softul/programul pe care v-ati calculat noua pensie ? Eu vreau pt calcularea sumelor din adeverințe.
Acum se calculează numărul de puncte si doar ele mai rămân, dar am impresia ca toate pensiile vor scădea prin eliminarea acelui indice de corecție. V-aș fi recunoscător. Dacă ați explica și fiecare rubrică. Eu am cerut în instanță, casei de pensii sect.6, denumirea capului de tabel din Buletinul de calcul. Dacă pe 28.nov.îl obtin, îl dau celor care-l doresc.
Nicu

CHKa a scris:

Asa cum v-am spus , obtinerea facila a buletinului de calcul - la Casa de Pensii de care apartin - a fost pe Legea 263/2010 . Deci , vechea lege . Cum procedeaza Casele de Pensii ACUM , pe Legea 360/2023 , nu stiu . Nu l-am solicitat , deoarece mi-am calculat singura pensia si am cazut exact pe suma din noua decizie , nu aveam de ce sa-l cer . CNPP este Casa Nationala de Pensii Publice .Intr-adevar , nu va pot fi de ajutor . Regret .

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am folosit nici un fel de soft , pur si simplu numarul de puncte de pensie - in cazul meu - nu avea de ce sa se modifice : nu am avut grupe de munca , nici perioade asimilate ( am facut facultatea la seral ) , sunt femeie ( deci nici armata ) , etc. La totalul punctelor am adaugat pe cele de stabilitate - stiind ce vechime aveam si foarte simplu de calculat - am inmultit totalul cu VPR ( 81 lei ) si atata tot . Nu toate pensiile au scazut prin eliminarea indicelui de corectie , dimpotriva . Doar cei cu indice mare si vechime mica au pensia calculata ( nu si cea in plata ) mai mica . Eu de pilda , am avut indice 1,09 , dar pentru mai mult de 11 ani am primit puncte de stabilitate . Pensia mi-a crescut cu vreo 25% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ... aenimnairam aenimnairam Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ? (vezi toată discuția)
Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din câte am ... goplanet goplanet Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din câte am înțeles programul nu este funcțional și deci va mai dura mult. Ma poate ajuta cineva cu un ... (vezi toată discuția)
Am ieșit la pensie anticipata partiala în 2004 după legea ... krystal50 krystal50 Am ieșit la pensie anticipata partiala în 2004 după legea 19. In 2008 am ieșit la pensie pentru limita de vârstă, când mi a luat în calcul și ... (vezi toată discuția)