avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare dauna totala rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare dauna totala rca

buna ziua! va deranjez si eu co o problema. am fost implicat intr-un accident rutier , eu nefiind vinovat. in urma acestui accident cei de la asigurari (bcr) mi-au spus ca este dauna totala ( eu aveam un logan)- mentionez ca este vorba despre o polita rca obisnuita a celui care m-a lovit. in urma calculelor mi-au spus ca suma pe care mi-o acorda este de 156 mil lei vechi. as dori sa stiu daca cei de la asigurare dupa ce voi primi acesti bani imi vor cere sa le dau epava sau imi va ramane mie? as dori sa va intreb daca exista un termen legal de acordare a pagubei din partea celor de la asigurare( in speta banii). va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:39, 13 Februarie 2010
nu exista un termen fix pentru acordarea despagubirilor.asta se stabileste in caluzele contractuale.
termenul de deschiderea dosarului de dauna este de 30 zile
Nu luati in seama gluma "tanarului" @daio, care la fel ca si dvs. nu a citit normele CSA ,mai exact Art.36:
(1) Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in maximum 15 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si
cuantificarii daunei, solicitat in scris de catre asigurator, sau de la data la
care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la
suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
Iar in completare,daca nu primiti banii in termenul de 15 zile....X-(
Art. 37. - Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.
Fiind dauna totala, daca suma reprezinta 75% din valoarea reala a autovehiculului, epava va apartine.(ar fi trebuit sa va comunice acest lucru asiguratorul , la semnarea cererii de despagubire)
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
nucu$, utilizator
Termenul de plata este reglementat de normele CSA(art.36). Suma acordata ca despagubire nu trebuie sa depaseasca 75% din valoarea reala a auto la data daunei,caz in care epava va ramane.valoarea reala se stabileste dupa o formula de calcul pe care o veti regasi tot in normele CSAsi care pleaca de la valoarea de nou a autovehicululuidin care se scade uzura( functie de vechimea auto,nr. de km. rulati, starea de intretinere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Problema cu asigurarea lauricafl lauricafl Vreau sa va dau doua exemple. O masina din 1990, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON A doua din 2009, motor 1,9 TDI - RCA anual 600 RON. ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)