avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună ziua!
In cazul in care primesc o somatie de executare silita, impreuna cu o CERERE DE CREDIT, as putea invoca in instanta faptul ca acestia nu au efectiv contractul de credit in cadrul dosarului executional? (In ideea ca ei nu pot dovedi data la care creanta devine scadenta, in principiu)
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2024
Dedelfina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:34, 5 Septembrie 2024
cererea de credit, nu e contract.
Banii probabil ca i-ati primit prin banca. Daca nu exista contract, data scadenrtei curge de la data la care ati primit banii
Ati putea sa imi indicati si articolele care indica acest lucru din Codul civil/proc, va rog?

gi-jane2 a scris:

cererea de credit, nu e contract.
Banii probabil ca i-ati primit prin banca. Daca nu exista contract, data scadenrtei curge de la data la care ati primit banii

art 2517
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

termenul de prescripție curge de la data nașterii dreptului la acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii anna2000 anna2000 ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut rebecagroza rebecagroza Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta In anul 1999,am incheiat la notar un contract de imprumut pt suma x,lasand gaj un teren,fara a ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica termenul de prescriptie coraina80 coraina80 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o nelamurie. Pentru un card de credit, ultima rata a fost achitata in Nov 2008 si intre timp datoria a fost ... (vezi toată discuția)