avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimarea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

perimarea executarii

ca urmare a contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii executarii in temeiul art. 389 cpc iar prin sentinta ramasa definitiva s-au anulat toate actele si formele de executare in dosarul executional respectiv.
executorul continua sa emita somatii in acelasi dosar si nu a facut o noua cerere instantei, neintocmind un alt dosar executional.
trebuie sa fac contestatie la executare la fiecare somatie emisa intr-un dosar in care s-au anult toate actele? e legal ce face executorul?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:27, 25 Martie 2010
in opinia mea, trebuia intocmit alt dosar de executare daca in primul au fost anulate toate actele urmare a perimarii.. o alta cerere, alte somatii.. dar cred ca e vb si de faptul ca numai e in termenul pana la care se prescrie creanta si din acest motiv face asa
Da, dupa perimarea se poate incepe o noua executare silita in alt dosar de executare.
tare multumesc.
asa ma gandeam si eu... in conditiile in care actele de executare au fost anulate, e ca si cum nu s-ar fi realizat niciun act de executare silita, iar termenul de prescriptie a inceput sa curga la data la care s-a nascut dreptul de a cere executarea silita...
si tocmai ce au trecut 3 ani!!!!
Daca sunteti sigura ca s-au implinit 3 ani de la data la care s-a nascut dreptul de a cere executarea silita, contestati imediat executarea silita (in termen 15 zile de la primirea somatiei), si invocati prescriptia executarii silite.
da, asta era ideea in conditiile in care s-ar fi facut o noua cerere de executare, un nou dosar executional in care sa se porneasca executarea silita...

la prima somatie s-a admis exceptia perimarii, la a doua inca nu era implinita prescriptia si am invocat tot perimarea, desi nu inteleg cum poate executorul sa mai faca acte de executare intr-un dosar perimat....

Alte discuții în legătură

Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde se depune cererea de perimare a unei executari silite? (vezi toată discuția)