Sunt presedintele unei scari dintr-un bloc de apartamente. Avem o singura camera "comuna", pe care locatarii de la parter o folosesc pentru a-si usa hainele. Vreau sa folosesc acea camera exclusiv pentru uzul Asociatiei: incasari, arhive acte, sistem stocare camere. Imi trebuie acordul tuturor proprietarilor, sau este de ajuns o AGA in care sa obtin 50%+1?
Conform L196/2018:
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii; c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.
Deci daca acea camera este uscatorie, pentru a-i schimba destinatia si a putea fi folosita exclusiv de conducerea asociatiei (Presedinte, Comitet Executiv etc...) este nevoie de acordul scris al tuturor proprietarilor.
Buna ziua,
Nu avem nici un document care sa ateste ca avea camera este uscatorie, nu avem cartea imobilului si este aproape imposibil de procurat, blocul fiind construit inainte de 1989. Mai mult, nu are vreo aerisire separata sau ceva asemanator.
Si mai mult, eu nu vreau sa o folosesc in scop personal, ci doar pentru folosul asociatiei.
Am fost la primarie in audienta si doamna care m-a primit mi-a spus ca o sedinta cu majoritate de voturi este suficient. Acum...nu stiu cine are dreptate ..
In nici un caz doamna respectiva nu are dreptate, deja ati vazut ce scrie in legea asociatiilor de proprietari, subliniat, acordul tuturor. Sa va prezinte si persoana de la primarie temeiul legal. Poate ? Nu.