Sunt angajata la o unitate scolara si ma aflu in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani.In luna septembrie am fost anuntata ca mi s-a restructurat postul.Din cate stiu restructurarea in invatamant s-a facut dupa niste criterii (persoane care sunt aproape de pensie,cele care ocupa un post desi nu au pregatirea necesara etc ).Insa la scoala noastra nu s-a tinut cont de nimic.Pur si simplu am fost restructurata pentru ca d-na director nu a tinut cont de nici un criteriu de restructurare.Pleci sa nasti si ramai fara loc de munca.................X-(
Fiind in CIC nu va poate concedia decat in cazul procedurii de reorganizare judiciara sau a falimentului ceea ce la scoala nu cred ca se pune problema. Daca se intampla, contestati decizia in instanta.
Codul Muncii Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă: e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Dreptul muncii
AlinaManoliu
Buna ziua,
Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in ... (vezi toată discuția)