Bună ziua.
Am cumpărat la sfârșitul lunii aprilie un teren cu două case, una bătrânească și una mai noua, despre care proprietara susținea că nu are nicio hârtie/ act pe ea. În contractul de vânzare cumpărare este specificată doar cea bătrânească, la fel cum era in contractul dintre parinti si proprietara. Gandindu-ne că cea de-a doua a fost construită ilegal, fără autorizație, vom intra noi în legalitate ulterior. Problema este că am fost la primărie și ni s-a comunicat că apare în registrul agricol cea de-a doua casă . Mai mult decat atat, este emisa o autorizatie de constructie in 2003, dar pe numele parintilor proprietarei.
Va rog sa ma sfatuiti despre cum am putea deveni noi proprietarii legali ai casei.
Buna ziua, trebuia sa fie inserata si aceasta autorizatie in contractul de vanzare-cumparare. In functie de mai multe detalii care necesita a fi studiate pot fi identificate demersurile necesare. De aceea, solicitati o consultanta juridica unui avocat in baza tuturor actelor pe care le detineti.
vânzătoarea trebuie sa obțină un certificat de edificare de la primărie.
probabil ca acesta va veni si însoțit de o amenda...., apoi trebuie sa actualizeze CF si se poate vinde.
cadastrul suplimentar si actualizarea CF durează cam 40-50 zile, in funcție si de încărcarea topografului.
la primărie e de discutat.
Construire casa
dor_ados
am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)