avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Bună ziua.
Am cumpărat la sfârșitul lunii aprilie un teren cu două case, una bătrânească și una mai noua, despre care proprietara susținea că nu are nicio hârtie/ act pe ea. În contractul de vânzare cumpărare este specificată doar cea bătrânească, la fel cum era in contractul dintre parinti si proprietara. Gandindu-ne că cea de-a doua a fost construită ilegal, fără autorizație, vom intra noi în legalitate ulterior. Problema este că am fost la primărie și ni s-a comunicat că apare în registrul agricol cea de-a doua casă . Mai mult decat atat, este emisa o autorizatie de constructie in 2003, dar pe numele parintilor proprietarei.
Va rog sa ma sfatuiti despre cum am putea deveni noi proprietarii legali ai casei.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
Avieritei Diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:21, 9 Septembrie 2024
Buna ziua, trebuia sa fie inserata si aceasta autorizatie in contractul de vanzare-cumparare. In functie de mai multe detalii care necesita a fi studiate pot fi identificate demersurile necesare. De aceea, solicitati o consultanta juridica unui avocat in baza tuturor actelor pe care le detineti.
vânzătoarea trebuie sa obțină un certificat de edificare de la primărie.
probabil ca acesta va veni si însoțit de o amenda...., apoi trebuie sa actualizeze CF si se poate vinde.
cadastrul suplimentar si actualizarea CF durează cam 40-50 zile, in funcție si de încărcarea topografului.
la primărie e de discutat.
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Poate sa actualizeze CF daca terenul este proprietatea noastra acum?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Evident, nu. Acest lucru îl face proprietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)