avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere fara inregistrare la Fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere fara inregistrare la Fisc

Buna.Situatia se prezinta astfel:suntem 4 studenti care stam in chirie intr-un apartament cu 2 camere situat intr-o vila cu mai multe imobile.Proprietarul ne-a tot amanat cu intocmirea actelor legale de inchiriere,prezentandu-ne un contract de inchiriere scris de el la calculator.Ne-am hotarat sa ne mutam si l-am anuntat cu 30 de zile inainte pentru a locui in ultima luna pe banii de garantie.Respectivul ne-a inchis toate utilitatile( acestea fiind trase de la vila alaturata in care el locuieste,neavand o contorizare separata) afirmand ca ne va da afara.Noi am apelat la politie care ne-a sfatuit sa mergem sa dam declaratie la Procuratura si la Fisc,proprietarul neavand nici acte pe imobil,intabularea fiind in curs de desfasurare.Ce este indicat sa facem?
Parerea mea este sa incercati sa discutati si sa va intelegeti.
Daca nu veti reusi nu ramane decat sa faceti ce v-a zis politia.
Ati amitit ca exista un contract de inchiriere.Chiar daca nu este respectata conditia multiplului exemplar , incidenta in cazul contractelor sinalagmatice care ocrotesc o obligatie bilaterala , acesta , daca respecta conditiile de fond , e valabil.( sau , chiar si nesocotite aceste conditii , actul poate fi apreciat ca inceput de dovada scrisa si completat de depozitiile martorilor)
( neinregistrarea contractului la Administratia Fianciara atrage sanctiuni numai proprietarului bunului imobil ).
Asa incat , in situatia data , va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea mentinerii contractului , cu obligarea proprietarului la plata de daune interese pentru prejudiciul care va este cauzat prin privarea de la folosirea acestui bun , conform destinatiei sale.

Succes.;)
Nu au timp de judecata intrucat dureaza prea mult procesul.
Tot pe cale de intelegere trebuie.

Nu cred ca au dovezi ca au dat garantia.
In caz extrem, doar plangerea penala ar fi de facut si de lasat ceva in urma pentru cel de rea-credinta.
Se mai poate compensa cumva si prin neplata utilitatilor neachitate inca.Este posibil ca de aceea sa fi intrerupt utilitatile sa nu le achite el dupa ce plecati...
Incercati sa faceti o hartie prin care sa se lamureasca treaba.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai bine rezolvati problema pe cale amiabila.
Succes!
"Decat un razboi drept, mai bine o pace stramba". Incercati sa rezolvati pe cale amiabila.

Alte discuții în legătură

Evacuarea din case nationalizate redobandite de fostii proprietari monicadicu monicadicu buna, sunt monica! locuiesc in timisoara, intr-un apartament dintr-o casa nationalizata. urmasii proprietarului au castigat in instanta casa, si au vanduto. ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract mmp mmp Buna ziua, Locuim de aproape 4 ani cu chirie intr-un apartament. Cand ne-am mutat am facut un contract cu proprietarul prin agentie imobiliara, pe un an de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal scris de mana Egnar Egnar buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum ... (vezi toată discuția)