Liliana Gradinaru a scris:
Tocmai pentru ca exista astfel de atitudini se cere acest contract, ca se pare ca multi fug de rapsundere...
Dvs ati vazut pe undeva statistici oficiale ale ministerului... sa zica cat la suta din parinti au refuzat semnarea contractului? In ce judete, orase sau comune refuza parintii sa semneze? Sau... sunt doar pareri?
Mi se par jignitoare si umilitoare astfel de afirmatii, ca doar parintii cu copii cu probleme nu semneaza.
In presa se afirma ca, contractul educational a existat si pana acum, cica ar fi existat in lege de vreo zece ani.
Slava Lui Dumnezeu, nu mai am copil inscris la scoala in tara dar am prins cativa din astia ultimii zece ... mie nu mi s-a cerut niciodata sa semnez un contract educational. Imi aduc aminte o data, diriginta citea niste foi, parca a zis ca-i regulamentul scolii, s-a plimbat o foaie prin clasa, un proces verbal pe care s-au semnat parintii. N-am primit nici o copie. Ce mai responsabilizare... ar fi trebuit sa am curaj sa cer copie... taci si semnezi sau risti sa-i faci probleme copilului, sa-l scoata cu probleme.
Am intrebat pe un parinte cu copil la alta scoala, ... cam tot la fel, nu stie exact ce a fost in anii trecuti, ca n-a primit nimic, isi aduce aminte doar ca ceva s-a semnat.
Una este sa semnezi intr-un proces verbal ca ti s-a adus la cunostinta, si alta este sa semnezi un contract prin care iti dai acordul. In lege contractul educational exista de vreo zece ani ... dupa zece ani, cine mai stie ce a semnat, da' e de mult timp in lege, aia e. Cine stie ce-o mai fi in lege. Domnul sa fie milostiv!