avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract ...

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu semna? Ce pot spune în acest caz… am fost prezentă la toate ședințele dar se poate întâmpla să nu mă pot învoi de la serviciu… este legal să mi dea amendă? Este legal sa mi priveze copilul la dreptul de a învăța??? Va rog sa îmi raspundeti pt a ști ce voi spune în ședința! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: George641 , utilizator 20:55, 15 Octombrie 2024
Nimeni nu se "vaita" pe acest site, ci isi expun o problema. O,sa va sintetizez,raspunsul meu, daca nu ati intrat pe link sa va formati si o alta opinie:

EXISTA posibilitatea sa nu semnati! Sunt asociatii si ong uri de parinti care recomanda sa nu semnati si explica de ce si cum sa faceti.
DA, este de citit, DA necesita analiza, insa vorbim de copii nostri.

gi-jane2 a scris:

Cu referire la comentariul dvs în acel regulament sunt grupate...utilizatorul se vaita ca are de citit 90 de pagini și dvs trimiteți la lectura constituției, a dreptului civil si penal?
Haideți sa nu mai exageram asta în general vorbind...

Amestecati scopul unui contract cu scopul invatamantului, desi contractul insusi spune ca el se incheie numai ca sa responsabilizeze partile, spuneti ca obligatiile alea deja existau... existau, asta zice si contractul, ca exista niste obligatii si noi vrem sa semnam ca sa responsabilizam partile. Contractil nu aduce obligatii noi si nici nu sustine asta.
Ca statul era dator sa asigure educatie in general e una, ca il poti trage mai usor la raspundere e alta.
Ca parintii nu doar ca nu au habar ca ei sunt obligati oricum la tot ce scrie acolo, prin lege, dar cred ca pot evita aplicarea legii nesemnand ca o cunosc. E ok, pot sa nu isi cunoasca drepturile si obligatiile, dar le e defavorabil, nu ii ajuta cu nimic. Tocmai pentru ca exista astfel de atitudini se cere acest contract, ca se pare ca multi fug de rapsundere...

Dl Avocat Piperea a postat pe FB despre acest subiect:
[ link extern ]
Lupei Luminița a scris:

Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți dacă nu semnez acel contract educational este legal sa primesc amendă? Cum pot justifica această problemă pentru a nu semna? Ce pot spune în acest caz… am fost prezentă la toate ședințele dar se poate întâmpla să nu mă pot învoi de la serviciu… este legal să mi dea amendă? Este legal sa mi priveze copilul la dreptul de a învăța??? Va rog sa îmi raspundeti pt a ști ce voi spune în ședința! Multumesc anticipat!

Liliana Gradinaru a scris:
Tocmai pentru ca exista astfel de atitudini se cere acest contract, ca se pare ca multi fug de rapsundere...

Dvs ati vazut pe undeva statistici oficiale ale ministerului... sa zica cat la suta din parinti au refuzat semnarea contractului? In ce judete, orase sau comune refuza parintii sa semneze? Sau... sunt doar pareri?

Mi se par jignitoare si umilitoare astfel de afirmatii, ca doar parintii cu copii cu probleme nu semneaza.

In presa se afirma ca, contractul educational a existat si pana acum, cica ar fi existat in lege de vreo zece ani.

Slava Lui Dumnezeu, nu mai am copil inscris la scoala in tara dar am prins cativa din astia ultimii zece ... mie nu mi s-a cerut niciodata sa semnez un contract educational. Imi aduc aminte o data, diriginta citea niste foi, parca a zis ca-i regulamentul scolii, s-a plimbat o foaie prin clasa, un proces verbal pe care s-au semnat parintii. N-am primit nici o copie. Ce mai responsabilizare... ar fi trebuit sa am curaj sa cer copie... taci si semnezi sau risti sa-i faci probleme copilului, sa-l scoata cu probleme.

Am intrebat pe un parinte cu copil la alta scoala, ... cam tot la fel, nu stie exact ce a fost in anii trecuti, ca n-a primit nimic, isi aduce aminte doar ca ceva s-a semnat.

Una este sa semnezi intr-un proces verbal ca ti s-a adus la cunostinta, si alta este sa semnezi un contract prin care iti dai acordul. In lege contractul educational exista de vreo zece ani ... dupa zece ani, cine mai stie ce a semnat, da' e de mult timp in lege, aia e. Cine stie ce-o mai fi in lege. Domnul sa fie milostiv!
Va rog sa recititi ce am scris si sa nu faceti acuzatii nefondate. Nu am acuzat niciodata vreun parinte de ceva pentru ca era ceva diferit in legatura cu copilul sau.
Reveniti asupra textului. Am cateva zeci de ore bune de cursuri antidiscriminare in tara si in afara tarii si sunt avocat, respectarea legii face parte din mine, din felul cum sunt construita ca om si ca profesionist. Nu este posibil sa spun ceva despre o persoana, avand drept criteriu copilul sau. Este ilegal si este complet fara logica.
Respect dreptul fiecarui copil la educatie, independent de abilitati sau dizabilitati, de probleme sau lipsa de probleme si de culoarea ochilor. Este jignitor sa-mi spuneti asa ceva.

Repet ideea: pentru ca unii parinti fug de raspundere s-a stabilit aceasta modalitate de a-i cointeresa si informa.

Parintii nu semnau contractul educational si da, o parte din problema era si a sistemului. Scopul contractului nu este sa iti dai acordul, este un contract de adeziune, scopul lui este sa te cointereseze soarta copilului si sa te informeze, atata tot. Nu se primesc copii ale proceselor-verbale, dar se primesc copii ale copntractelor, asadar este iar un plus pentru parinti. Una e sa semnezi ceva si nici sa nu citesti, alta e sa il ai acasa si tot ce se intampla la scoala sa fie in baza lui.
Daca doriti considerentele care au stat la baza acelei legi, vedeti statisticile din expunerea de motive a legii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog dați- mi o îndrumare în legătură cu contractul ... Kiss Kinga Kiss Kinga Buna ziua, Va rog dați- mi o îndrumare în legătură cu Contractul educațional, am mai multe nelămuriri. Dna dirignta, cât și directoarea sunt iritate ... (vezi toată discuția)
Buna. nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, ... daisy_florin daisy_florin Buna. Nu vreau să semnez noul contract educațional ca parinte, mai ales ca te obliga, daca nu, primesti amenda. Are si multe articole dubioase, poate ati ... (vezi toată discuția)