avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in cadrul cererii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in cadrul cererii reconventionale ...

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in cadrul cererii reconventionale pot cere pe langa acces la documentele asociatiei de proprietari care nu mi-au fost date in baza art.28 din Lg.196/2018 si daune morale din partea presedintelui de asociatie care, prin reprezentant, a formulat o cerere in pretentii impotriva mea. Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:14, 16 Septembrie 2024
Art. 209 (1) CPC: Dacă pârâtul are, în legătură cu cererea reclamantului, pretenţii derivând din acelaşi raport juridic sau strâns legate de aceasta, poate să formuleze cerere reconvenţională.

Deci, de principiu, da.
Succes!
multumesc frumos, doamna avocat!
Daunele morale trebuie dovedite. Dovediti prejudiciul moral, fapta ilicita a partii adverse si legatura dintre acestea.
am inteles! multumesc tare mult, doamna avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna reconventionala Cami65 Cami65 Buna ziua. Am introdus cerere de divort iar viitorul meu fost soț ma tot amenință, pt că, nu e de acord cu ce am scris in acțiune, că va face ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)