Intai, daca semnati un contract, in acesta nu se pot adauga clauze noi. Deci nu este adevarat, nu sunteti informata corect.
Clauzele contin obligatii care vi se aplica oricum, ele decurgand din lege. Adica acel contract inseamna ca macar stiti cum puteti trage la raspundere scoala, in anumite cazuri. Va stiti bine obligatiile. Fara sa il semnati, ele tot trebuie respectate. Adica nu se schimba nimic, doar ca le aveti acolo, pe hartie, in clar.
Intreb de la inceputul postarii: care clauze nu va convin? Ce va deranjeaza concret, exact?
Daca exista clauze neconstitutionale (poate ne spuneti care ar fi), este ok sa nu le respectati. Daca cineva incearca sa va impuna lucruri in viitor raportat la clauze contractuale neconstitutionale, il puteti trage la raspundere. Puteti arata foarte simplu faptul ca acea clauza este neconstitutionala.
Totusi, referitor la clauzele din contractul educational, tineti seama ca obligatiile dv. care rezulta din acest clontract decurg dintr-o lege. Daca nu il semnati, tot trebuie sa respectati legea, nu se schimba cu nimic; acea clauza contractuala aflandu-se si in lege, inseamna ca in caz ca nu o respectati, parcurgeti aceiasi pasi ca sa dovediti ca nu e constitutionala.
Am impresia ca va deranjeaza ca aveti obligatia de a semna o hartie. Repet: este stupid, dar ea ajuta la informarea parintilor privitor la obligatiile pe care oricum le au ei si copiii. In rest, opozitia nu vad sa fie justificata de ceva concret, real, doar generalitati fara argumente.
Alina Avila a scris:
Mi se pare abuziv faptul ca sunt obligata practic sa semnez un contract cu clauze impuse de stat ,mai ales ca ulterior semnarii se pot adauga clauze noi Eu nu sunt de acord cu unele dintre clauzele impuse ,si nu voi semna In acest contract sunt introduse clauze neconstitutionale