avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr cotă 1/2 ...

Bună seara!
Vând o casă. Din vânzarea ei, cumpăr cotă 1/2 dintr-o altă locuință.
Cealaltă cotă de 1/2 este deținută de alt proprietar( viitor soț).
Fiecare dintre noi, avem câte un copil, din căsnicii anterioare.
Doresc să știu cum poate copilul meu să intre în posesia întregii case, fără să împartă cu celălalt copil, al celuilalt proprietar.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:24, 29 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.

Pentru a putea dobandi bunuri pe cote -parti, sotii pot perfecta o conventie de separatie de bunuri,sau o conventie prin care opteaza pentru comunitatea conventionala de bunuri, renuntand la regimul comunitatii legale.

Conventia este perfectata in fata notarului public.

Astfel, bunul dobandit va fi unul comun, pe cote-parti.

Bunurile dobandite de cei doi soti apartin acestora.

In timpul vietii lor, acestia pot dispune de ele, dupa cum doresc.

Dupa decesul parintilor, succesori sunt copiii, in calitate de mostenitori rezervatari.

Drepturile lor sunt egale.

Prin urmare, ambii copii isi vor mosteni parintii.

Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colega are dreptate, pe mostenirea legala nu se poate face niciun fel de diferenta intre copii, insa depinde si de ordinea deceselor, de exemplu.
Insa mai exista si mostenire testamentara, in caz ca doriti sa lasati testamente, vedeti cum se schimba atunci situatia.
Mulțumesc de implicare și răspunsuri!
Cel mai simplu e să cumpărați partea viitorului soț, acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri inainte de casatorie Isabella78 Isabella78 Buna ziua.eu am un credit de prima casa si respectiv o casa si doresc sa ma casatoresc.viitorul sot are un copil si doresc sa stiu daca apartamentul se imparte ... (vezi toată discuția)
Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)