Concubinii merg la notar pt custodie minor, apoi, după câțiva ani, unul se răzgândește. Poate acesta ataca/anula/revoca în instanță actul notarial cu privire la domiciliu, educație?
Sigur, insa poti iesi din tara cu o astfel de conventie. Un parinte si copilul. Si il duci la internat...
Depinde si ce scrie concret in conventie, insa nu ma gandeam la executare, ci la punerea ei in practica de unul dintre parinti. In esenta acea conventie de aceea are inclus acordul ambilor pentru internat, ca minorul sa poata fi dus in UK de oricare dintre ei.
Cred ca vorbim pe intuneric totusi, nu stim ce prevede exact, insa strict teoretic... ce zici?
Mentionez că tatal nu are decl. de ieșire din țară din partea mamei. Iar la ajungerea in UK fie amandoi părinții vor călători cu copilul din Romania in Anglia, fie doar mama ( cu declarația tatălui- acord ieșire din țară) iar tatăl îi va aștepta în UK. In actul notarial ambii părinți declară că vor face toate demersurile premergătoare necesare pentru inscrierea copilului la scoala+ internat, inclusiv deplasări, dacă se cere. Tatăl declară că el va suporta toate cheltuile mamei cum ar fi :redactare / traduceri/ emitere acte, transport , cazare și alte cheltuieli adiacente pe care la va avea mama, facute în scopul înscrierii la școală.
Vorbiti cu un avocat sa modificati acele parti din conventie. Sau macar sa o citeasca sa v-o interpreteze, poate reusiti sa nu faceti un proces, poate o negociere cu tatal, nu stiu. Dar discutati cu cineva.
Momentan, daca scrie ca mama il duce, ar trebui sa fie ok. Nu sunt insa sigura ca nu exista niste acorduri prin conventia aia, sper sa nu.
mie imi pare ca e o conventie cu care tatal nu are ce sa faca.
Dar dincolo de conventie, trebuie ca ambii sa tina cont de interesul copilului .
copilul ce vrea?
dvs sunteti mama, tata?
Copilul vrea si apoi nu prea vrea ... se ține cont de parerea lui dacă are 12 ani? Dacă, la un eventual proces, în caz ca e luat în considerare răspunsul lui, o dată spune da apoi, la interval de 5 min, spune "nu", cum interpretează instanța ? A fost foarte recent diagnosticat cu ADHD, se integrează f bine social, e foarte inteligent ( 10 pe linie) și doar premiul I la alte concursuri naționale extrascolare ( sportive și culturale) . Prin ADHD ul pe care îl are , e doar hiperactiv și are impulsivitate în luarea deciziilor, gen foarte schimbător în decizii de la " ce super, da!" până la "nu, nu mi-ar plăcea deloc!" intr-o perioadă scurtă. Sunt mama.
Vă mulțumesc!