avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Detalii despre profesia de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Detalii despre profesia de avocat

Intrebarea mea este legata de statutul avocatului si posibilitatea profesarii ei.
As vrea sa stiu cum, unde si cand se desfasoara admiterea in Barou. Legea privind statutul avocatului am retinut ca s-a modificat si se sustin probe grila in centre stabilite regional. Obtinerea semnaturii de la un avocat este necesara in prealabil admiterii in Barou? Ulterior admiterii in Barou pot sa profesez doar pe langa un maestru timp de 2 ani? Sunt sanse sa imi asigur un venit decent din desfasurarea acestei activitati in primii ani?
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters126583, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:16, 8 Februarie 2010

Acum daca ati editat mesajul initial ceea ce am scris eu nu mai are sens.
"Ce-i asta ? Intrebarea nu cred ca este, iar daca ma insel inseamna ca e atat de subtila incat depaseste posibilitatile mele de intelegere.
Puneti va rog o intrebare pentru cei care au IQ sub 200 ca sa putem si noi sa va dam un raspuns. "

Dupa ce ati fost admis in barou aveti un an in care puteti sa va gasiti un maestru coordonator. La restul s-a raspuns mai jos.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mai concret?
urmatorul ex. este intre 15-19 sept...sibiu si grila sunt elem. definitorii pt ex din februarie, la care s-a terminat perioada de inscriere...semnatura avocatului anterior ex. nu e necesara..stagiarii isi desf stagiul de 2 ani pe langa un maestru....ref la venitul decent, depinde de m m factori
Gasiti aici toata legislatia profesiei : [ link extern ]
Oricum, verificati site-ul UNBR periodic, ei publica toate informatiile despre examene.

Daca va grabeati putin prindeati examenul de primire din februarie, din pacate s-au terminat inscrierile. Acest examen va fi national si se va desfasura la Sibiu, pt toate barourile din tara. In toamna nu se stie unde va fi, probabil se va organiza la sediul barourilor. Acum e grila, in toamna nu se stie.

Cum a precizat si colegul:
- nu aveti nevoie inainte de examen de semnatura unui maestru;
- stagiul e de 2 ani la un maestru;
- ca stagiar poti fi salariat sau colaborator, veniturile lunare sunt in zona salariului minim, dar acum...cum aveti noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de indeplinit pentru intrarea in profesia de avocat ContSters244653 ContSters244653 Buna seara, Ma numesc Ion si vreau sa intreb daca am vreo sansa sa intru in barou. Sa va explic de ce intreb. La momentul actual am 34 de ani sunt de profesie ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)