avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor- act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor- act aditional

Buna ziua

Mi-amdepus demisia vineri cu data de 05.02.2010.

Am semnat cu compania un act aditional care scrie urmatoarele:

"In perioada 30.06.2009 - 18.07.2009 angajatorul organizeaza un curs de formare profesionala si de adaptare profesionala la cerintele locului de munca la sediul societatii partenere X(aceeasi denumire ca si compania din Romania) din Germania la care va participa salariatul.
Art1. Toate cheltuielile legate de participarea la acest curs de pregatire profesionala sunt suportate de angajator.
Art2. Participarea salariatului la acest curs de formare profesionala se face cu scoaterea integrala din activitate.(eu mi-am primit salariul in Romania).
Art3. Ca urmare a participarii la acest curs de perfectionare, salariatul se obliga sa nu aiba initiativa incetarii contractului individual de munca pe o periada de un an de la data terminarii cursului.
Art4. In caz contrar, daca initiativa incetarii CIM intervine inaintea de implinirea
- 1 an de la terminarea cursului, salariatul va achita cu titlu de despagubiri pt cheltuielile facute de societate suma de 1000 euro.
Art5. Prezentul act aditional reprezinta vointa partilor, este incheiat in 2 exemplare originale, unul pt fiecare parte.
Incheiat azi: 11/06/2009"

Azi resursele umane mi-au spus ca trebuie sa le dau toata suma inapoi chiar daca am lucrat 7 luni de la intrarea in vigoare a actului aditional si 9 luni de la semnarea contractului de munca.
Imi spuneti ce lege ma ajuta sau ce trebuie sa fac ca sa nu le platesc suma, pentru ca resursele umane mi-au spus ca ele nu stiu nici o lege care sa ii opreasca pe ei sa imi ia inapoi toata suma.

Va multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
adle, utilizator
Cel mai recent răspuns: adle , utilizator 00:28, 9 Februarie 2010
Din pacate,din punctul meu de vedere nu ar exista o solutie favorabila in cazul Dvs.Din moment ce v-ati exprimat acordul semnand acest act aditional,inseamna ca v-ati asumat si consecintele..
Potrivit art. 195 alin. 1 din Codul Muncii, salariatii ce au beneficiat de un curs ori stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile, in cazul in care participarea a presupus scoaterea din activitate pentru mai mult de 25% din durata zilnica a timpului de munca, nu pot avea initiativa desfacerii CIM o perioada de cel putin 3 ani de la data finalizarii acestora.

Astfel cum rezulta din descrierea dvs. ati beneficiat de formarea profesionala prin scoaterea totala din activitate cu plata unei indemnizatii de catre angajator.

Prin semnarea actului aditional v-ati asumat plata despagubirilor catre angajator.
In cazul in care nu achitati aceasta suma, fostul angajator va poate chema in judecata pentru a va obliga la plata despagubirilor. Insa aceste despagubiri trebuiesc dovedite, cu acte din care sa rezulte ca aceasta suma corespunde cheltuielilor efectuate cu formarea dvs. profesionala.

Prezentul act aditional este facut in baza articolului 195 alin 2.
Trebuie sa le platesc toata suma sau trebuie sa le platesc suma aferenta perioadei ramase pana la expirarea actului aditional?
Am lucrat 7 luni la ei si mi-au mai ramas 5 luni pana expira contractul, vreau sa le dau banii doar pe cele 5 luni ramase.
Ce spuneti, nu stiu!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
adle, utilizator
Mi-ar prinde bine, parerea dvs.
Ma gandeam sa ii las sa ma dea in judecata , iar daca castiga sa fac recurs!
se pare ca esti pe un caz pierdut , probabil vei plati integral cei 1000 de euro din actul aditional
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
marius_wiz, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala george73 george73 Buna ziua, Sunt angajat la o firma din Bucuresti de aproximativ 8 luni.Deoarece este un domeniu tehnic a trebuit sa fac un curs de formare profesionala atunci ... (vezi toată discuția)
Demisie in caz de formare profesionala xxandra xxandra Buna, sunt in urmatoarea situatie: sunt angajata la o firma, si am semnat contract aditional contractului de munca in care scrie ceva de genul "salariatul care ... (vezi toată discuția)