avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane ...

Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane de pe facebook si sa o trimiti intr-un mesaj privat unor prieteni? Unul din acestia te tradeaza si anunta proprietarul pozei ,iar acesta iti face plangere la Politie.
Cel mai recent răspuns: marieanne22 , utilizator 13:50, 7 Aprilie 2025
Poza este la un profil public. A fost copiata de persoana reclamata si trimisa unor amici in mesaje private.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care a postat aceasta fotografie și a asumat un risc.Politia nu poate interveni intr o astfel de problemă.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

Nu înțeleg pt ce v-a făcut plângere.

-mesaj mutat din topic nou -

In urma cu un an, am copiat de la un profil public de pe facebook o poza si am trimis-o unor amici in mesaje private. Unul din acestia a anuntat autoarea pozei care m-a reclamat la Politie. Am fost chemata de politist care a inceput sa ma mustre ca autoarea a venit cu printuri la el care contineau acele mesaje private cu poza distribuita.. I-am atras atentia politistului ca poza este publica si poate fi copiata de oricine altcineva, iar acesta a spus ca imi face o favoarea si nu ma sanctioneaza. Cand i-am povestit ca persoana care m-a reclamat s-a purtat intr-o anumita imprejurare foarte urat cu mine in sensul ca mi-a adresat injurii: "psihopata,circareasa" si m-a scuipat in camera hotelului unde eram cazate, a spus ca astea sunt copilarii si nu justifica de ce i-am luat poza si am distribuit-o in mesaje private unor amici cand le-am povestit ce a facut. Intentia mea nu era sa o denigrez . Am vrut doar sa le povestesc ce am patit cu ea in vacanta,adaugand si poza ei in care semana foarte bine cu sora ei bolnava de schizofrenie. Politistul a spus ca e foarte grav ce am facut si abia a reusit sa ma ierte si sa nu ma amendeze. Era clar ca acea persoana care m-a reclamat si care a avut un comportament oribil in vacanta,isi batea joc de mine mintind impotriva mea.. I-a spus politistului ca eu am jignit-o pe ea. Politistul mi-a replicat ca el nu are ce sa-i faca daca incidentul s-a petrecut in alta localitate, in schimb era foarte critic cu mine ca am jignit-o pe ea,lucru fals. In mesajele private nu am jignit-o sub nicio forma,doar am prezentat ce a facut in vacanta. Imi amintesc ca in vacanta ,cand m-a scuipat si insultat ,i-am spus ca se poarta precum cineva de pe strada. Asta poate a fost singura jignire.,dar s-a intamplat in vacanta. Or,politistul imi reposa ceva petrecut in alta localitate si nu ar fi trebuit sa-l intereseze discutia de acolo,nu?. Comentariile sunt de prisos. Intrebarea mea este urmatoarea: "A fost cumva acest politist mituit de persoana care m-a reclamat pentru o poza banala care era publica din dorinta clara de a-mi strica imaginea in fata colegilor la serviciu?" Mi s-a parut ca este foarte nedrept cu mine. Cred ca nu m-a penalizat pentru ca nu avea motiv,nu pentru ca a lasat el de la el.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe viitor, îndreptați-va către instanta când cineva va jignește, etc...bârfa pe net nu va ajuta, din contra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poliția nu intervine în cazuri foarte grave( aceasta este o copilărie)
Stai linistită (e de râs cel care face o astfel de plângere)

Magdalena22 a scris:

Buna ziua! Este ilegal sa copiezi poza publica a unei persoane de pe facebook si sa o trimiti intr-un mesaj privat unor prieteni? Unul din acestia te tradeaza si anunta proprietarul pozei ,iar acesta iti face plangere la Politie.

Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
SunnyXxxX, utilizator

Alte discuții în legătură

In urma cu un an, am copiat de la un profil public de pe facebook ... Magdalena22 Magdalena22 In urma cu un an, am copiat de la un profil public de pe facebook o poza si am trimis-o unor amici in mesaje private. Unul din acestia a anuntat autoarea pozei ... (vezi toată discuția)
Cum reclam o persoana care foloseste un cont fals de facebook si publica poze personale Clarence Clarence Prietenul meu si fosta prietena a lui sunt in conflicte si si-au adresat cuvinte grele unul altuia, amenintari... iar eu am cazut la mijloc... el ca sa arate ... (vezi toată discuția)
Pozata nud ContSters330856 ContSters330856 Buna ziua...in cursul saptamanei acesteia , m-am intalnit cu un necunoscut , presupunand ca trebuia sa fac niste poze normale, pentru promovare de produse ... (vezi toată discuția)