avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere pt Handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere pt Handicap

Zile libere pt Handicap

Am avut certificat de handicap accentuat pt 2 ani in perioada martie 2022 - martie 2024. Pt acest tip de handicap stiu ca se ofera 3 zile in plus de concediu de odihna anual.
Pana in luna februarie inclusiv am fost angajata la o firma unde, pt anul 2024 mi-am luat acele 3 zile extra de CO.
La jumatatea lui martie m-am angajat la o alta societate, iar la sfarsitul lunii martie, dupa ce expirase certificatul de handicap si am refacut procedura pt acordarea unui nou certificat, am primit tot handicap accentuat perioada: permanent

intrebarea mea este: la aceasta noua firma unde lucrez, mai pot sa iau acele 3 zile de CO in plus? avand in vedere ca la angajare nu aveam Certificat (expirase) si ulterior am primit un nou certificat de handicap.

multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
iuliana162, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 11 Decembrie 2024
Da, mai puteti beneficia de cele 3 zile in plus la CO.
Buna ziua! Imi puteti spune va rog articolul sau legea unde este acordat dreptul la aceste 3 zile in plus? Multumesc.
Codul Muncii
Art. 147
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.

(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu suplimentar sandita sandita Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. ... (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar dragosionescu dragosionescu Buna ziua Detin un certificat de handicap accentuat. Doresc sa stiu daca am dreptul la zile de concediu legal suplimentare fata de zilele anuale. In Codul ... (vezi toată discuția)
Nr zile concediu de odihna salariat cu certificat de handicap ... anymaryh anymaryh Nr zile concediu de odihna salariat cu certificat de handicap Buna ziua! Avem un salariat care are certificat de handicap accentuat, permanent, ... (vezi toată discuția)