avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am achiziționat o mașină recent, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am achiziționat o mașină recent, aceasta fiind ...

Bună ziua.

Am achiziționat o mașină recent, aceasta fiind înmatriculată în Olanda. Am mers să scot numere roșii și mașina apare în sistemul celor de la DRPCIV ca fiind blocată pe Germania, lucru care poate însemna o problemă de acte sau furt. De acolo mi s-a transmis să aștept să fiu sunată de la Furturi Auto, până în prezent nu am primit niciun apel.
Pe cont propriu, am aflat faptul că radierea mașinii este falsă și că în procent de 90% aceasta este luată prin credit de vânzător.
În cazul în care, aceasta este prin credit și are sechestru, ce măsuri pot lua?
Banii nu mi-i voi recupera cu siguranță, mă interesează ce pot face să pot păstra mașina și eventual, pe timpul procesului, să mă pot folosi de ea.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Robertcrysty , utilizator 12:04, 27 Aprilie 2025
Buna ziua s-a rezolvat ceva în problema Dumneavoastră similar mă aflu și eu în aceeași problemă am cumpărat o mașină cu numere roși scoase de 2 luni provinienta mașini olanda am mers i-am făcut rarul toate actele iar la înmatriculări mi-au zis ca mă sună cei de la furturi auto m-au sunat mi-au confiscat mașina am făcut cerere la procuror să mi-o lase în custodie mi s-a respins am făcut recurs la judecătorie și mi-a venit răspuns ca mașina nu mi se restituie pt ca nu sunt motive întemeiate mașina fiind predată poliției făcută sesizare olandezilor încă nu s-a primit răspuns de la olandezi ce se întâmpla cu mașina. Știe cineva dacă există vreun termen al olandezilor să răspundă sau dacă se mai poate face ceva să pot să recuperez mașina ?
V-am trimis mesaj privat

Kasmyr2006 a scris:

Buna ziua s-a rezolvat ceva în problema Dumneavoastră similar mă aflu și eu în aceeași problemă am cumpărat o mașină cu numere roși scoase de 2 luni provinienta mașini olanda am mers i-am făcut rarul toate actele iar la înmatriculări mi-au zis ca mă sună cei de la furturi auto m-au sunat mi-au confiscat mașina am făcut cerere la procuror să mi-o lase în custodie mi s-a respins am făcut recurs la judecătorie și mi-a venit răspuns ca mașina nu mi se restituie pt ca nu sunt motive întemeiate mașina fiind predată poliției făcută sesizare olandezilor încă nu s-a primit răspuns de la olandezi ce se întâmpla cu mașina. Știe cineva dacă există vreun termen al olandezilor să răspundă sau dacă se mai poate face ceva să pot să recuperez mașina ?

Buna, trec exact prin aceeași situație! Oare ați rezolvat aceasta situație neplăcuta ?! Am cumpărat o mașina din Olanda, am făcut actele la RAR Romania și când am mers la DRPCIV pentru înmatricularea definitiva au primit răspuns din partea olandezilor ca autoturismul este blocat la înstrăinare de către autoritățile olandeze! Oare ce ar fi de făcut, atâta timp cât sunt cumpărător de buna credință, iar acel olandez a vândut mașina fără a avea acest drept! Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema masina de italia, nu se poate inmatricula Eugen1234 Eugen1234 Buna ziua! Am si eu o problema cu o masina de provenienta Italia. Am cumparat o masina in 2020 din Arad de la o doamna (detin copia de buletin a acesteia), ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare auto olanda ADR1AN0 ADR1AN0 Am achizitionat o masina , toate bune si frumoase, fac rar-ul, platesc taxa tot absolut.Ajung la ghiseul de inmatriculari auto si imi spune ceva de genul ca ... (vezi toată discuția)
Refuz inmatriculare masina sua - merita sau nu sa merg in instanta? Zbona Zbona Buna, V-as ruga sa imi spuneti daca am vreo sansa in instanta de castig referitoare la urmatoarea problema: Anul trecut 2018 Februarie am achizitionat o ... (vezi toată discuția)