avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua, am fost dată în judecată pentru o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua, am fost dată în judecată pentru o cerere de valoarea ...

Bună ziua,am fost dată în judecată pentru o cerere de valoarea redusă și sa admis în parte să plătesc suma de 1500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată în apel la care se adaugă dobânda legală începând cu data de 9iunie2023-data înregistrării cererii de chemare în judecată până la plata efectivă.Eu am platit suma de 1500 de lei la data de 17.07 2024,doar acum 2zile am primit plicul de la judecătorie,dar pe portal puteam vedea în mare parte ce sa decis in data de 1.04.2024.Am crezut că în plic scrie și care este dobânda pe care trebuie să o plătesc,dar scrie doar dobânda legală din data de 9.06.2023 până la data când se face plata efectivă.Inteebarea mea este , cât trebuie să plătesc,de unde să știu eu care este dobânda legală?Mai pot face recurs că nu mi se pare corect că eu trebuie să plătesc dobândă pentru 1an de zile,nu eu sunt de vină că lucrurile au durat atât.
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 09:51, 10 Octombrie 2024
Buna ziua,

- referitor la calcului dobanzii legale va las aici un link , prin intermediul caruia puteti sa faceti calcului. [ link extern ] /

- referitor la calea extraordinara de atac a recursului, aceasta poate fi invocata numai pentru motivele expres si limitativ prevazute de lege;

Succes!
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
Alina-Andreea Plugaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de valoare redusa wap54 wap54 Am urmatoarea problema: am primit un mare-mare plic de la EOS KSI pentru un debit pe un contract telefonie mobila. Habar nu aveam de aceasta procedura cu ... (vezi toată discuția)
Firma responsabilă nu vrea să plătească daunele cauzate de o avarie la rețeaua de apă potabilă nerezolvată la timp, deși a pierdut și apelul. pot face recurs? byiutzis byiutzis Buna ziua, Sa va expun pe scurt cazul parintilor mei. In ianuarie 2017 s-a produs sub strada unde locuiesc parintii mei o avarie la reteaua de apa potabila.. ... (vezi toată discuția)
Este admisibila cererea de revizuire? bge bge Este admisibila o cerere de revizuire in baza art.322 pct.7 alin.2 C. p.c., daca Decizia Curtii de Apel a fost pronuntata in data de 10.11.2012, avand in ... (vezi toată discuția)