avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este admisibila cererea de revizuire?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este admisibila cererea de revizuire?

Este admisibila o cerere de revizuire in baza art.322 pct.7 alin.2 C. p.c., daca Decizia Curtii de Apel a fost pronuntata in data de 10.11.2012, avand in vedere prevederile art. 324 alin.1, care prevede : "termenul de revizuire este de o luna si se va socoti:....., pentru hotararile prevazute la punctul 7 alin. 2 de la pronuntarea ultimei hotarari"?
Mentionez ca doar in data 10. 01.2012 am reusit sa obtin copia deciziei pentru a vedea motivarea, pana acum dosarul fiind la judecatorul de prima instanta pentru procedura de casare.Cu aceiasi data am inregistrat la acelasi numar de dosar Cerere de investire cu formula executorie.
In aceasta situatie se admite cererea de revizuire sau este tardiva?
Care sunt taxele de timbru pentru cererea de revizuire?
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 19:45, 11 Ianuarie 2012
e speta de speta..:D
astept si eu..
si revin...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
ContSters230219, utilizator
Este tardiva. Textul de lege spune clar ca este de la pronuntare.
Data pronuntarii este 10. 11. 2011.
In regula. Dar totusi ultima pronuntare in dosar va fi investirea cu formula executorie, pentru care am depus cerere in data de 10.01. 2012.
Sau gresesc?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
bge, utilizator
de ce v-ati judecat la curtea de apel...
ce actiune e... sansa e spre zero sa fie definitive la ambele tribunale ca instante de recurs-adica ambele tribunale sa fi judecat cauza in fond ca instanta de recurs

la ce tribunale v-ati judecat?

la prima vedere pare inadmisibila mai curand decat tardiva, insa imi trebuie mai multe elemente...

tjt 10 ron
Este vorba despre o taxa de poluare admisa de tribunal,cu cheltuieli de judecata si dobanda legala, recurata de finante. Recurs admis in parte, citez:


Referitor la obligatia de plata a dobanzii, Curtea constata ca reclamantul a achitat la Administratia Finantelor Publica taxa de poluare si a solicitatobligarea paratei la plata dobanzii potrivit art.124 Cod pr. fisc., iar prima instanta a acordat altceva decat s-a solicita tde reclamant, respectiv dobanda legala in materie civila de la data platii taxei si pana la data restituirii sale integrale.
Incasarea nelegala a unei taxe produce un prejudiciu prin lipsirea de respectiva suma de bani pentru perioda cuprinsa intre data incasarii taxei si data restituirii efective.Normele speciale din materia dreptului fiscal nu reglementeaza acoperirea acestui prejudiciu, situatie in care devin incidente normele dreptului comun.Nu se poate accepta aplicarea prin analogie a dispozitiilor art.124 alin 2 raportat la art. 120 alin 6 si art. 117 C.p.f.deoarece este vorba de norme de exceptie, de stricta interpretare si aplicare doar la situatia pe care o reglementeaza.
Prima instanta era tinuta a avea in vedere dispozitiile art.3 alin. 3 din OG nr. 9/2000 daca ar fi fost investita cu un asemenea petit, or un capat de cerere privind obligarea paratei la plata dobanzii legale in materie civila nu a fost formulat.
Pe cale de consecinta, Curtea constata ca recursul declarat se vadeste a fi fondat si conform art.304 pct. 6 C.p.c. urmeaza a fi admis ca atare, in sensul inlaturarii obligarii de plata a dobanzii legale.

Iar suma platita este de 6500 lei, la data de 14.07.2008. In concluzie dobanda este destul de consistenta pe procedura fiscala..

Sau care ar fi calea de urmat, din punct de vedere procedural, in aceasta situatie pentru a putea obtine si dobanda legala?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
bge, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)
Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Este corecta decizia? titi marina titi marina Va salut. Am o nelamurire pe care incerc sa o inteleg cu ajutorul dv. La instanta Tribunalului Arges, am cerut restituirea taxei de poluare si plata si a ... (vezi toată discuția)