avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
Acum 15 ani de zile am avut un abonament la o compabie telefonica pe 1 an de zile pe care la expirarea timpului nu l-am mai prelungit.
Compania acum se numeste Orange , parca atunci se numea altfel, nu mai tin minte.
De atunci mi-am schimbat adresa, am vandut casa unde stateam si am cumparat alta proprietate. Contractul cu compania de telefonie a fost incheiat deci pe o proprietate pe care eu nu o mai detin.
Acum, la locuinta actuala ( pe care o detin de 10 ani) am primit o notificare din partea unui cabinet de avocatura care imi aduce la cunostinta ca societatea EOS KSI Romania srl va apela la forta de constrangere a statului pentru a ma obliga prin executare silita sa platesc suma de 77,57 ron "consecinta a nerespectarii contractului cu Orange Romania SA" .
Nu am mai primit nimic de acest gen pana acum, nu tin minte sa fi ramas cu vreo datorie in urma contractului pe care l-am avut , ce ar trebui sa fac?
E posibil ca dupa 15 ani sa primesc pe o adresa pe care nu am incheiat nici un contract de telefonie o asemenea notificare in care nici macar nu se specifica ce fel de datorie este cea de 77,57 ron , ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:53, 8 Februarie 2010
In notificarea pe care ai primit-o trebuie sa se mentioneze de unde provine debitul.Revino cu detalii referitoare la continutul notificarii.
scrie, citez intocmai:"Prin preZenta notificare va instiintam ca la data de 29.01.2010 inregistrati catre societatea EOS KSI Romania SRL o datorie de 77,57 RON consecinta a nerespectarii contractului de servicii incheiat cu Orange Romania SA "
Nu specifica nici un nr de contract sau data dar eu stiu cu siguranta ca singurul contract de telefonie mobila l-am avut acum 15 ani, de atunci nu am mai avut alt contract ci numai cartele reincarcabile. Curios este ca mai jos scrie:'
" ca urmare a raspunsului negativ primit din partea dvs la solutiile oferite pana acum, EOS KSI ROMANIA a luat decizia de a apela la forta de constrangere a statului pentru a va obliga sa achitati datoria. .
Deci este vorba despre un contract de acum 15 ani, nu am primit si nici nu am raspuns nici negativ si nici pozitiv nici unei solutii despre care vorbeste aceasta notificare, in plus mi se pare a fi un abuz ,. Cu litere foarte mici in josul paginii scrie " Datele personale sunt obtinute din baze de date publice, Aveti drepturile prevazute de art. 12-18 din legea 677/2001 pe care le puteti exercita printr-o cerere scrisa datata si semnata pe adresa societatii noastre. Am vaga senzatie ca ar incerca sa se foloseasca de orice fel de inscris venit din partea mea pentru a -l folosi ca pe o recunoastere a sumei. E legal ce se intampla?
Si chiar daca ar fi existat o datorie a mea catre Orange acum 15 ani nu ar fi trebuit sa se prescrie? In temeiul carei legi procedeaza EOS KSI ROMANIA in felul acesta ?
Exista vreo adresa a acestei firme pe acea notificare?Revino cu detalii pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Executare silita(recuperare creante) ramyra ramyra Azi pe la pranz ,am gasit o scrisoare pe numele soacrei mele care este decedata de 8 ani, un plic de la EOS KSI ROMANIA SRL(societate specializata in achizitia ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)