Am 3 frati care refuza sa facem partajul mostenirii, dupa decesul parintilor. Ei deja s-au mutat in casa parinteasca de cativa ani si se folosesc si de terenuri.
Care sunt termenii legali privitori la un eventual proces de uzucapiune din partea fratilor, din moment ce ei locuiesc in casa parinteasca de cativa ani si care sunt factorii care duc in aceasta directie? Cum pot sa opresc acest lucru si sa ii determin pe frati sa facem partajul? Au trecut deja 4 ani de la decesul ultimului părinte.
Pot sa angajez un avocat din afara judetului, sau este posibil doar din judetul in care sunt proprietatile?
Puteti sa angajati orice avocat din tara , dar tineti cont ca , daca e din alta localitate , va trebui sa-i platiti drumul dus-intors , ziua de munca pierduta , etc. Va va costa mult mai mult . Puteati demult sa depuneti ( puteti si acum ) o actiune in instanta pentru partaj - daca deja s-a dezbatut succesiunea - sau de succesiune si partaj - daca nu s-a dezbatut , fie ca vor fratii , fie ca nu vor . Faptul ca refuza nu impiedica instanta sa se pronunte . E o necesitate sa angajati avocat .
Va mulțumesc pentru opinie!
Aveți idee cât durează până se poate invoca uzucapiunea, in cazul in care ei deja locuiesc in casa părintească de 4 ani?
Ar avea sens sa înștiințez frații printr-o scrisoare pentru a ne intelege, înainte de a merge în instanță?
Se poate angaja avocat din orice județ.
Însă, sunt costuri mai ridicate.
Drumul și plata avocatului care depășește costul drumului în mod normal...
Doar dacă chemați avocat din America sau din Japonia drumul și avocatul ar costa cam la fel...Dar, nu pentru tot procesul
Daca nu aveți măcar 20 000 lei pentru avocat ar fi bine sa aveți avocat local pentru ca nu veți avea avocat din alt județ.
Succesiune
bitbad2006
Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei ... (vezi toată discuția)