avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul imi sugereaza demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul imi sugereaza demisia

Sunt angajat intr-o firma de IT. Directorul mi-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia ca nu mai au loc pt mine in firma. Ideea e ca nu as vrea sa-mi dau demisia pt ca astfel nu voi beneficia de ajutor de somaj. Mi-a "oferit" salar pana la sfarsitul lunii, adica 3 saptamani. daca nu semnez demisia imi reduce programul de lucru la 2 ore pe zi si ma concediaza pe motivul neindeplinirii la timp a indatoririlor de serviciu. Ideea e ca am de ales dupa ce zice el intre salarul pe 3 sapt care e cam 1700 de lei sau 15 zile cu 2 ore de munca in cazul in care ma concediaza.

Ideea e ca nu ma poate concedia direct ca nu ar avea nevoie sa faca alte angajari in firma 6 luni si nu vrea asta dar nu stiu ce variante ar avea.

Ce ma intereseaza pe mine acum....are voie sa ma concedieze fara o discutie a motivelor, fara ceva scris prin care sa motiveze concedierea mea? Am inteles din codul muncii ca trebuie facut un fel de retestarea a mea.

Poate sa imi reduca prg de lucru la 2 ore pe zi daca am contract pe 8 ore pe perioada nedeterminata?

Ps: pe scurt - nu ma intereseaza sa raman in firma daca nu ma vor, dar as avea nevoie sa mai lungesc macar inca o luna angajarea (pe langa cele 3 sapt) pt a rezolva ceva pb financiare.
Cel mai recent răspuns: ovimiha , utilizator 15:35, 9 Februarie 2010
Multumesc de ajutor. O sa revin cu informatii despre cum decurg lucrurile.
Din nou probleme.

Imi zice seful ca ma poate trece la doua ore, fara alte acte sau acorduri. Trecerea o poate face pt ca "nu mai are de lucru in proiectul unde sunt eu implicat decat pt doua ore" - zice ca e legal.

Motive sa ma dea afara nu are inca, doar ca nu e multumit de prestatia mea si vrea sama tina la 2 ore pana plec singur dar in acest timp o sa-mi dea multe chestii de facut in asa fel incat sa nu le pot face si sa ma dea afara pe indisciplina sau incompetenta.
1.Legal nu va poate modifica unilateral durata contractului si salariul cuvenit.
2.Deznodamantul e clar, un alt loc de munca.X-(
3. Daca nu vrea sa va reduca postul si sa va concedieze pentru a putea beneficia de somaj, aveti de ales intre a:
- solicita incetarea prin acordul partilor sau depuneti demisia, pierzand dreptul la salariul compensatoriu si indemnizatia de somaj
- suporta mizeriile angajatorului, sacrificandu-va integritatea psihica si poate fizica (adunand in acest timp probe pentru proces), intentand un proces pe care nu stiti sigur daca il veti castiga sau cat va dura.
Chiar in eventualitatea in care veti castiga si veti fi reincadrat si veti primi platile cuvenite, colegii de forum va pot spune din experienta ca "omul de afaceri, patronul, etc" va va face viata un infern pana veti pleca, doar mizeria umana este fara limita...X-(

Dvs. alegeti....

Daca voi fi concediat pe motiv de incompetenta, voi putea beneficia de ajutorul de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil roxana.alecsa roxana.alecsa Buna ziua, M-ar interesa sa stiu ce obligatii are firma la care sunt angajat in momentul intoarcerii mele la munca din concediul de maternitate, adica este ... (vezi toată discuția)