avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Dacă eu mor fiind bolnava si am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Dacă eu mor fiind bolnava si am credite,familia mea ...

Buna ziua! Dacă eu mor fiind bolnava si am credite,familia mea va fi obligată sa le plătească? Am 3 frați si părinții mei trăiesc. M-am interesat unde am creditele si mi-au spus ca fiind bolnava in momentul in care le-am luat eram diagnosticata cu aceasta boala si asigurarea nu îmi acoperă creditul in cazul asta,doar dacă ma îmbolnăveam pe parcurs.
Am vorbit si la notar,am inteles ca pot renunța la moștenire pentru a nu-i afecta pe frății mei dar numai după decesul tatalui.
Nu sunt căsătorită si nu am copii.
Creditele au fost luate tocmai pentru recuperate medicala si tratamente,între care se afla si 3 IFN-URI si le-am trimis documente medicale la toate.
Dat fiind faptul ca o perioada nu am putut munci,nu le-am mai plătit,acum m-am angajat de 3 săptămâni si o sa platesc din restante dar imposibil de a plăti toate. Am încercat sa rezolv cu ei amiabil dar mi-au cerut sa platesc toată dobanda la toate care este foarte mare.
Am facut si cerere de insolventa personală dar am primit răspuns ca nu ma încadrez tocmai in ideea ca am fost bolnava in momentul luării creditelor si mi-am pierdut locul de munca voluntar adică mi-am dat eu demisia si rezolvarea este sa platesc dobanda creditele pentru o amânare care este mare.

Vreau sfaturi de la avocații sau persoane care au trecut prin așa ceva, Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marianaa49 , utilizator 23:04, 22 Octombrie 2024
N-ati precizat ce bunuri aveti in proprietate in prezent.
N-ati specificat ce bunuri mostenite aveti.

Specificati, ce bunuri lasati mostenire cind plecati din aceasta lume.

Boala nu poate fi o scuza sa nu va platiti creditele, chiar si dupa moarte.

Puteti sa trimiteti oricate adeverinte medicale la creditori, ca valoarea actelor medicale de la datornici este zero.

Nu puteti sti daca va muri tata inaintea dvs.
Dar oricum, executarea silita va fi pe cale civila, deci nu raspunde nimeni penal, stati linistita.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
Dapix, utilizator

Dapix a scris:

N-ati precizat ce bunuri aveti in proprietate in prezent.
N-ati specificat ce bunuri mostenite aveti.

Specificati, ce bunuri lasati mostenire cind plecati din aceasta lume.

Boala nu poate fi o scuza sa nu va platiti creditele, chiar si dupa moarte.

Puteti sa trimiteti oricate adeverinte medicale la creditori, ca valoarea actelor medicale de la datornici este zero.

Nu puteti sti daca va muri tata inaintea dvs.
Dar oricum, executarea silita va fi pe cale civila, deci nu raspunde nimeni penal, stati linistita.

Da asa este actele medicale sunt 0 in fata creditorilor.

Nu am nimic pe numele meu,momentan stau in garsoniera părinților cumnatei mele,mașina nu am doar ce îmi va rămâne moștenire de la tata,dar după cum spuneați nu știu dacă el va deceda înaintea mea,o sa am doar un salar pe care îl vor propii in caz ca ajung acolo.

O sa ma străduiesc da platesc din credite.

Am fost sfătuită sa vorbesc cu părinții mei sa facă acte pe unul din frății de uzufruct pe tot ce are pe numele lui si in caz ca eu o sa mor înaintea lui tata nu va mai putea ataca nimeni acel act si eu nu voi mai mosteni nimic din bunurile tatalui si nici frați mei nu vor mosteni partea mea de la tata in caz ca decedam si eu si tata.

Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să preiau contractele de credit ale fratelui decedat, însă nu am acces la situațiile de plată și nu mi se dau informații. cum se poate rezolva această situație? BALINT ELENA BALINT ELENA Fratele meu a decedat si dupa decesul sau am aflat ca are contracte de credit cu mai multe firme tip IFN. Am anuntat aceste firme ca fratele meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)