avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

perimare executare silita

In data de 26.01.2007 am fost obligata printr-o sentinta penala la plata sumei de 20.000 lei , daune morale, instanta a considerat ca sunt vinovata pt instigare la lovire si alte violente, insa eu nu am avut nici o legatura cu acest lucru. Nu am achitat aceasta suma considerandu-ma nevinovata in primul rand iar suma este ff mare. S-a deschis un dosar de executare pe numele meu insa nu au avut ce sa execute. Din ianuarie 2007 si pana acum vreo 8 luni am tot primit somatii de plata, notificari etc. Intrebarea mea este daca timp de 6 luni nu s-a mai facut nici un act de executare as putea sa introduc o contestatie la executare prin care sa cer sa se constate perimarea? Creditorul mai poate sa mai deschida acum un alt dosar de executare daca se constata perimarea?:((
Va rog sa ma indrumati pt a iesi din aceasta bula de sapun.
Cel mai recent răspuns: Clara252000 , utilizator 23:15, 18 Februarie 2010
Clara, hai s-o luam cronologic:

In ce data a ramas DEFINITIVA hotararea pronuntata in dos. penal? Data exacta: zi, luna, an!
Cand a fost constituit dosarul de executare?
Ce acte de executare ti-a comunicat pana acum executorul judecatoresc?

Hotararea a ramas definitiva in 26.01.2007, data exacta a constituirii dosarului de executare nu o mai stiu:(, iar executorul mi-a trimis diferite somatii sa-mi achit datoria, intrucat el nu a avut ce sa execute. Sper sa va formati o parere din datele acestea.
Din ce ziceti chiar daca a survenit perimarea dreptul de a cere executarea silita inca exista.
Daca cumva s-a perimat executarea silita si a intervenit prescriptia executarii silite aveti cai legale de a rezolva problema.Dar, in prezent nu poate fi vorba de asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pt raspunsuri....mai trebuie sa astept:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere perimarea executarii silite individ individ Am 4 cazuri de executare silita si la toate cele 4 cazuri a trecut mai mult de 6 luni de la ultimul act , cum ar trebui s a cer perimarea ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)