avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri proprietate personala- nu mai pot sa le ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri proprietate personala- nu mai pot sa le recuperez

Buna ziua,
Doua rude de-ale mele au locuit o perioada in apartamentul proprietate personala pentru o perioada de timp, pina cind am decis sa il vind. La acel moment ne-am inteles ca de bunurile ramase din apartament sa se foloseasca ei acolo unde se vor muta, adica frigideul, aragazul etc. toate ale mele cumparate de mine.

Acum, au trecut ceva ani si le-am cerut sa mi le restituie. Asa ca a inceput distractia. Ca stai sa vezi, ca o fi, ca o pati, etc.
Ce pot sa fac eu in acest caz sa imi recuperez bunurile.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:11, 26 Octombrie 2024
Buna seara

Teoretic ii puteti da in judecata pentru a va returna bunurile.

Practic, in afara de a le bate obrazul nu prea aveti ce face. Costurile cu un avocat si taxa de timbru ajung la cateva mii de lei, intelegerile pe care le-ati avut au fost probabil verbale si nu in scris, asa ca evaluati inainte cam cat ar mai valora acel frigider si aragaz si ce le-ati mai lasat. Luati in calcul si ca un proces de genul asta dureaza 2-3 ani, ca nu e proritar.
Buna ziua,
Multumesc, tare mult pentru raspuns. Eu ma gindeam sa incep prin a depune o plingere la politie de furt. Insa nu stiu unde sa o depun, acolo unde locuiesc ei si unde am avut apartamentul ori unde locuiesc actualmente.

Bine asta pentru putin circ, astfel incit alta data sa se gindeasca de doua ori inainte de a mai face asa ceva.
Multumesc
Nu e furt, din moment ce dvs le-ati permis accesul în imobil, ca să le ia. La acel moment le-ati dat și cheia.
Iar obligația de restituire ar trebui dovedita printr-un inscris.
Da, dar circul asta costa. Ca dacă introduceți acțiunea și v-o retrageți, o sa plătiți cheltuieli de judecata si avocat.
Eu zic ca nu merita deranjul pentru câteva electrocasnice, care la in moment dat o sa se strice sau pe care le veți înlocui oricum. Nu știți cum au fost folosite și cât mai duc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)