avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ion Gageanu Talmaciu,Sibiu. Ce sa fac daca am facut 2 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ion Gageanu Talmaciu,Sibiu. Ce sa fac daca am facut 2 cereri ...

Ion Gageanu Talmaciu,Sibiu.
Ce sa fac daca am facut 2 cereri pentru solicitarea Carnetului de munca la Casa de Pensii Sibiu si nici dupa a doua cerere nu am primit Carnetul de munca pe motiv ca nu-mi gaseste dosarul de pensie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:54, 27 Octombrie 2024
V-am explicat anterior ca nu este nevoie si de carnetul de munca..cererea pentru eliberarea adeverintei o completati cu datele dvs , incluisv perioada in acre ati lucratla acea societate.
De la societate s-a spus ca fără Carnetul de Munca nu poate să-mi elibereze adeverințele. Dar daca este lege să-mi elibereze la cerere CM, de ce găsesc motive ca să îl elibereze. Nu ca să nu pot obține aceste adeverințe de recalcularea PENSIEI?

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de asa ceva .. in cererea de eliberare mentionati perioada lucrata si solicitati emiterea adeverntei cu veniturile obtinute in urma acordului global si al celui de-al 13-lea salariu.

Daca cartea de munca s-a ratacit si n-o mai gasesc, n-au de unde sa v-o dea.
Cam asta ar fi explicatia.

Oricum, au copie xerox la dosar.
Cereti o copie xerox ca sa va rezolvati treburile, daca e chiar neaparat nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
M-ați lămurit, buștean. De ce societatea nu mi eliberează adeverințele dacă nu este nevoie? Vi dumneata sa-i obligi fără carnet de munca?

Gageanu Ion a scris:

De la societate s-a spus ca fără Carnetul de Munca nu poate să-mi elibereze adeverințele. Dar daca este lege să-mi elibereze la cerere CM, de ce găsesc motive ca să îl elibereze. Nu ca să nu pot obține aceste adeverințe de recalcularea PENSIEI?

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de asa ceva .. in cererea de eliberare mentionati perioada lucrata si solicitati emiterea adeverntei cu veniturile obtinute in urma acordului global si al celui de-al 13-lea salariu.

Am solicitat copie în prima cerere făcută prin posta. M-au chemat la ghișeu și acolo au spus ca nu găsesc dosarul și sa fac alta cerere pentru original. Am venit din nou după 3 săptămâni la ghișeu și a spus ca nu poate să-mi eliberează pentru ca cererea mea este la "șefa" care momentan nu este în instituție și sa revin alta data.

Dapix a scris:

Daca cartea de munca s-a ratacit si n-o mai gasesc, n-au de unde sa v-o dea.
Cam asta ar fi explicatia.

Oricum, au copie xerox la dosar.
Cereti o copie xerox ca sa va rezolvati treburile, daca e chiar neaparat nevoie.

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci ... aenimnairam aenimnairam Ce se va intampla cu punctele din decizia de pensionare, atunci cand va incepe recalcularea din 2024 ? (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie de stat sorineldobre sorineldobre am obtinut de CNPP stagiile de cotizare si punctajele realizate pt. perioada 2002-2012 . imi puteti spune de unde pot obtine acelasi lucru pt. perioada 09. ... (vezi toată discuția)