avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anul trecut după ce am împlinit 60 de ani și dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anul trecut după ce am împlinit 60 de ani și dupa 41 ani vechime ...

Anul trecut după ce am împlinit 60 de ani și dupa 41 ani vechime m-am pensionat parțial anticipat cu penalizare. Acum după noua lege a pensiilor pot scăpa de penalizare? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:16, 28 Octombrie 2024
Daca in cei 41 ani vechime aveti cel putin 35 ani de munca efectiva , puteti . Depuneti o cerere la Casa de Pensii , in care solicitati trecerea la pensia de limita de varsta , cu aplicarea articolului 56 din Legea 360/2023 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna ... viceramo viceramo Buna ziua! Tatal meu a iesit la pensie cu penalizare in luna aprilie 2024, avand varsta de 60 ani si perioada de cotizare 40 ani/10 luni si 12 zile. Tinand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce facem cu cei pensionati anticipat partial dupa ... Mavag Mavag Buna ziua! Ce facem cu cei pensionati anticipat partial dupa vechea lege? Am vechimea de 40 de ani si 6 luni. Am o penalizare de 370 lei. Dupa noua lege s-a ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)