Cronologic:
- în luna martie 2024 am depus o cerere impotriva solutiei de clasare,
- la sfarsitul aceleiasi luni, prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria X, inainteaza Judecatoriei X dosarul cauzei,
- la termenul din aprilie 2024 in Incheierea de sedinta, Judecătorul de cameră preliminară amână judecarea cauzei pentru luna septembrie pentru citarea intimatului,
- la termenul din septembrie cauza este din nou amanata pentru 2 saptamani, în vederea deliberării, pronunţării şi redactării hotărârii (amanare initiala a pronuntarii),
- in aceeasi luna septembrie, este o amanare finala a pronutariiiar
- la inceputul lunii octombrie instanta emite incheierea finala a pronuntarii, Pe internet apare ca solutie: În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petent, insa nu am primit documentul cu solutia si nici online nu se poate vizualiza.
La ce se refera art 343 din NCPP conform caruia durata procedurii in camera preliminara este de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta?
In cazul prezentat mai sus, de cand se calculeaza cele 30 de zile?
Multumesc.
Întrebați pe avocatii care erau leșinați după aceasta lege.
Eu am dezavuat-o încă de la început.
Și s-a ales praful de ea asa cum am estimat.
Eu sunt pe sistem american, nu franțuzesc.
La americani se taxează tot in justiție.
La francezi este ca la români...
Mulți ani am avut și sistem de gen american.
Nu va povestesc ce era pentru ca nu ati crede...
Nici multi avocati nu cred.
Doar procurorii și judecatorii actuali cred...
Va inteleg frustrarea, insa nu cred ca ati gasit persoana potrivita pentru a conversa pe subiectul care va "apasă". Avocatnet.ro este un website care explică legislația pe înțelesul tuturor si ofera rspunsuri/solutii unor probleme ridicate de persoane care nu sunt din domeiul justitiei (cum sunt si eu, de altfel), GRATUIT. Asadar, m-as bucura daca as primi un raspuns punctual, pe intelesul meu, la intrebarea mea. Am vazut ca nu sunteti pe lista consultantilor, poate de aceea nu va dati silinta, insa totusi, prin meseria pe care o practicati, poate aveti/sau nu... disponibilitatea sa o faceti. Multumesc.
Nu ma apasă nimic.
Ma descurcam perfect pe vechea lege iar pe noua lege v-am dat răspunsul perfect și concis.
Mulți nu si-au mai permis avocat din cauza camerei preliminare.
Aceasta a fost problema căci se vrea o justiție fără avocati.
Și se va ajunge probabil asa.
Termenul de 30 de zile nu reprezintă nimic relevant.
Sper ca înțelegeți ce scriu ca nu mai repet dacă nu înțelegeți.
Avocatii pot urgenta procedurile pentru ca de aceea sunt specialiști în drept.
Doar ca nu fac asa ceva gratis.