Cronologic:
- în luna martie 2024 am depus o cerere impotriva solutiei de clasare,
- la sfarsitul aceleiasi luni, prim procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria X, inainteaza Judecatoriei X dosarul cauzei,
- la termenul din aprilie 2024 in Incheierea de sedinta, Judecătorul de cameră preliminară amână judecarea cauzei pentru luna septembrie pentru citarea intimatului,
- la termenul din septembrie cauza este din nou amanata pentru 2 saptamani, în vederea deliberării, pronunţării şi redactării hotărârii (amanare initiala a pronuntarii),
- in aceeasi luna septembrie, este o amanare finala a pronutariiiar
- la inceputul lunii octombrie instanta emite incheierea finala a pronuntarii, Pe internet apare ca solutie: În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petent, insa nu am primit documentul cu solutia si nici online nu se poate vizualiza.
La ce se refera art 343 din NCPP conform caruia durata procedurii in camera preliminara este de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta?
In cazul prezentat mai sus, de cand se calculeaza cele 30 de zile?
Multumesc.
Este un termen de recomandare.
Fix zero, pe scurt.
Deci, nu va ajuta sa invocați vreo neregularitate, nulitate sau vreo apărare pertinenta.
Au fost probabil avocati care s-au agitat pe aceasta temă dar au fost fără de șansă.
Mie mi-a fost clar pana sa între legea în vigoare...