avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Practici de concurenta neloiala ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Practici de concurenta neloiala ?

Buna ziua,
Pentru situatia in care asociatul a decis sa isi deschida in secret o firma noua cu aceeasi activitate ( prelucrare/fabricare accesorii din piele) si comercializare pe aceeasi "piata" ( vanzand produse foarte similare pe aceleasi categorii de marketplace emag) , unde anii de experienta in manufacturare m-a facut sa identific ca in procesele de fabricare a folosit aparatura achizitionata de firma noastra ( ex taiere la stanta, imprimare logo la cald, folosirea acelorasi furnizori de piele), sub ce incidenta legala intra aceasta situatie? Ce legi se opun acestor practici de concurenta neloiala , asociatul generand bani din ambele firme, dar avand un comportament delasator care a impactat negativ vanzarile pe firma noastra. Doresc sa il instiintez cat se poate de documentat , ca este momentul sa se retraga din societatea noastra. Nu am experienta pe acest domeniu, va stau la dispozitie pentru alte detalii si multumesc in avans pentru orice farama de ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
AGALICE, utilizator
Cel mai recent răspuns: AGALICE , utilizator 17:42, 31 Octombrie 2024
A demonstra că există concurență neloială nu este atât de simplu pe cât pare. În general, constituie concurență neloială acele practici comerciale care contravin uzanțelor cinstite și principiului general al bunei-credințe și care produc sau sunt susceptibile să producă prejudicii altor întreprinderi/operatori economici. În particular, e destul de complicat să argumentezi juridico-economic, iar practicienii știu ce spun. Baza legală e Legea 11/1991.
Multumesc,
Am sa analizez in detaliu baza legala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confidentialitate cim Simplu07 Simplu07 Buna ziua, In contractul de munca este precizat urmatorul lucru \"dupa incetarea contractului de munca salariatul este obliat sa pastreze secretul asupra ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate si incalcarea contractului StoicaIonut StoicaIonut Buna ziua, Am urmatoarea clauza in contract: Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in prezent s.c xx srl este vanzator pe platforma emag. ... Mandalorian Mandalorian Buna ziua In prezent S.C XX SRL este vanzator pe platforma Emag. Problema in discutie decurge din relatia cu Emag Ungaria si Bulgaria, parte a Grupului ... (vezi toată discuția)