avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere copil minor se poate transfera ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere copil minor se poate transfera in contul ...

Pensia de intretinere copil minor se poate transfera in contul parintelui anticipat, o suma mai mare, care sa acopere o perioada mai mare? Ce precizare trebuie facuta la acest transfer?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:57, 15 Ianuarie 2025
Casa de pensii virează pensia doar în contul curent al titularului de cont bancar.
Nu virează casa de pensii pensia în conturile bancare ale altor titulari.
Titularul de cont bancar este PĂRINTELE REZIDENT al minorului.
Ce înseamnă părinte anticipat`? Există și părinte neanticipat`?
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Dapix, utilizator
Puteti sa scrieti pensie de intretinere pe doua ,trei sau mai multe luni.Atat cat doriti dvs. sa platiti anticipat.
Dreptul de a petrece anumite perioade de timp (weekend, vacante, etc) cu copilul minor aflat in custodia celuilalt parinte, este de fapt o obligatie? Spun asta ca nu pot sa petrec anumite perioade alaturi de el acum, chiar daca imi doresc, pentru ca sunt ocupat cu alte sarcini de serviciu la acest moment. Pe viitor sper sa reusesc. Ma poate actiona pe cale juridica ca nu pot sa stau cu el in acele perioade mentionate in conventia de divort?
Daca era o obligatie, instanta ar fi scris "obliga................".
Dreptul este un drept atat al parinteleui cat si al copilului.

Daca nu puteti sa va exercitati acest drept nu puteti fi sanctionat, decat prin pierderea acestui drept in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere custodie copil ContSters136275 ContSters136275 Buna ziua, Care este diferentaintre a avea custodia unui copil si a nu o avea? Ce beneficii ai daca o ai si ce drepturi pierzi daca nu o ai? (vezi toată discuția)
Contul bancar al copilului minor in caz de partaj/divort EllaCris EllaCris Daca fata mea minora (10 ani) are un cont bancar deschis pe numele ei, eu fiind titular de cont (eu i-am deschis contul pe numele ei si pana la majorat eu il ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - copil major MAlexandra_1981 MAlexandra_1981 Buna ziua, In cazul unui copil care implineste 18 ani, pensia alimentara/ de intretinere se poate vira direct copilului? Este imperativ ca pensia sa fie ... (vezi toată discuția)