avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Date eronate pe PV (serie si numar CI, adresa, etc)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Date eronate pe PV (serie si numar CI, adresa, etc)

Buna ziua. Am fost depistat de aparatul radar circuland peste viteza legala si am primit amenda si puncte de penalizare. Procesul verbal intocmit de politist este printat, nu cum obisnuiau sa arate inainte (cele tipizate pe care politistul completa datele cu pixul). Pesemne ca probabil acum se foloseste un dispozitiv care pe baza CNP-ului contravenientului completeaza automat datele acestuia. In cazul meu insa, nu stiu exact cum sau de ce, dar datele din sistem care au fost trecute pe PV sunt eronate: sunt de pe un buletin expirat deja de 2 ani de zile (adresa, serie si nr. CI, etc). Are rost sa contest PV-ul pe baza acestui fapt? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:38, 16 Iunie 2025
Vi s-a răspuns corect. Astfel de greșeli sunt erori materiale,nu se anulează PV pentru asa ceva, doar cu probe ce invalideaza proba pe care deja poliția o are și e obligată să o prezinte la proces, cea a înregistrării video a faptei, când e vorba de radar.

pgmforever a scris:
bump la post:D
mai are cineva vreo idee? apreciez, multumesc!

Răspunsul e valabil și cei care scriu aici ca se află în aceeași situație.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Nelin Nelin Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala gabriela_1986 gabriela_1986 Am o nelamurire. Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj. Mi s-a comunicat hotararea insa am observat niste greseli si anume: in partea ... (vezi toată discuția)
Anulare pv datorită adresei și a seriei/ nr ci greșite Radu Predescu Radu Predescu Salutare! În urmă cu două zile am fost surprins de radar cu viteză mai mare de 50 km decât cea permisă. Am fost oprit și mi s-a întocmit proces verbal. ... (vezi toată discuția)